Beograd na Mondu

"PREDUZIMAJU SVE MERE KAKO BI ŠTO PRE PRONAŠLI MLADIĆA" Ponovo se oglasio MUP povodom nestanka Splićanina

Autor Uroš Matejić

Danas su se u potragu uključili pripadnici ronilačke jedinice Žandarmerije.

Izvor: Društvene mreže/YouTube/Printscreen/Ne Aplouduj Pornice

Povodom nestanka Splićanina Mateja Periša, kome se od 31. decembra u Beogradu gubi svaki trag, oglasila se policija. MUP ističe da "policija nastavlja dalji rad na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom mladića i intenzivno tragaju za njim".

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od trenutka prijave nestanka hrvatskog državljanina u Beogradu danonoćno tragaju za njim i preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi što pre pronašli mladića", stoji u objavi za medije i dodaje se:

"U potrazi učestvuju pripadnici svih nadležnih organizacionih jedinica, među kojima su Uprava kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd, Policijska ispostava za bezbednost na rekama, sve policijske stanice na teritoriji grada, a od jutros su u potragu uključeni i pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije. Pripadnici Policijske ispostave za bezbednost na rekama zajedno sa kolegama iz Policijske brigade od trenutka prijave nestanka patrolnim čamcima pretražuju reke Savu i Dunav, kao i obale dve reke", piše u saopštenju.

Podsetimo, danas su se u potragu uključili pripadnici ronilačke jedinice Žandarmerije koji na nekoliko lokacija zaranjaju u Savu i traže telo. Prema nezvaničnim saznanjima, ronioci su jutros prvo zaronili u delu reke ispred kluba "Gotik" gde je poslednji put viđen nesrećni mladić.

Matej Periš je 30. decembra bio u provodu sa drugovima u popularnoj beogradskoj diskoteci u Beton hali, međutim u jednom momentu posle ponoći je ustao i napustio klub. Njegov izlazak iz kluba ka reci snimljen je sigurnosnim kamerama, a onda su se pojavili i snimci na kojima se navodno vidi kako trči ulicama Beograda više od sat vremena.

(MONDO)