Beograd na Mondu

MATEJ SAT VREMENA BIO U "ŠPANSKOJ KUĆI"?! Sklapaju se kockice - evo kuda se sve kretao!

Autor Jelena Bojić Obradović

Prema nepotvrđenim informacijama, Matej je tokom svog lutanja oko Beton hale bio sat vremena u "Španskoj kući".

Izvor: YouTube/Screenshot/Urban Incubator/MUP RH

Mladić iz Splita Matej Periš (27) nestao je pre pet dana, a još uvek se sklapaju kockice u vezi sa njegovim nestankom. Delić po delić se slaže slagalica o tome šta se dešavalo nakon njegovog izlaska iz kluba "Magacin", bivšeg kluba "Gotik". Matej je u lokalu u Beton hali bio sa dugovima, a u 2.30 časova u noći između 30. i 31. decembra su ga poslednji put videli.

Nekoliko sigurnosnih kamera, sa video-nadzora na okolnim objektima, zabeležilo je Matejevo kretanje.

Prema nepotvrđenim informacijama, Matej je tokom svog lutanja oko Beton hale bio sat vremena u "Španskoj kući", prenose Novosti.

Kako je ranije objavljeno, Matej Periš je žurno izleteo iz kluba "Magacin", a onda je trčao ulicama oko Beton hale pun sat. Nakon pretrčana skoro tri kilometra Matej se navodno sat vremena krio u "Španskoj kući". 

Mediji su pisali da je Splićanin nekoliko minuta pre nego što je uleteo u Savu čučao u napuštenom hangaru. On je nakon što je istrčao tri kilometara, krio u napuštenim objektima u blizini kluba "Gotik". Veruje se da se skrivao u tim hangarima, u kom su se ranije krili ilegalni migranti. On je tu očigledno neko vreme čučao jer je umislio da ga neko progoni. U jednom momentu je ustao i uleteo u vodu.

Poslednji snimak navodno pokazuje kako je Matej Periš ušao u Savu u blizini Brankovog mosta, te je potraga proširena u reci i na to područje. Za Matejem tragaju i ronioci Žandarmerije, koji su se danas priključili akciji.

Da podsetimo, kuću bez krova smeštenu u Ulici Braće Krsmanović 2, neposredno uz bedeme Brankovog mosta, staru skoro 140 godina, Beograđani znaju kao "Špansku kuću.

Nekadašnja zgrada Pristaništa podignuta je oko 1880. godine u duhu akademske arhitektonske prakse 19. veka. U to vreme bio je to jedan od najreprezentativnijih objekata Savske padine, palata sa podrumom, prizemljem i spratom. Naziv "Španska kuća" je kolokvijalan iz novijeg vremena i njegovo poreklo nije poznato.

(MONDO/Novosti)