Beograd na Mondu

MATEJEV OTAC DAO DNK NA ANALIZU, NASTAVLJA SE POTRAGA ZA MLADIĆEM: Nenad Periš očajan - najgore je ČEKANJE, to je bolno!

Autor Jelena Bojić Obradović

Uzet je DNK trag nađen na mestu na kom je nestali mladić poslednji put viđen.

Izvor: KurirAna Paunković/MUP RH

Potraga za nestalim mladićem iz Splita Matejom Perišem ulazi u sedmi dan. Policija, ronioci i spasioci i juče su pretraživali područje reke Save.

Proteklih dana spasioci su i govorili kako je potrebno ista mesta proći više puta jer je moguće da reka u međuvremenu donese ili odnese neki trag. Spasioci su već ovih dana istakli da je teren jako težak. Sava je brza i hladna, jako je puno granja i delova drveća koji mogu da povrede ronioce.

Osim nizvodno, pretraga se vrši i stotinjak metara uzvodno od mesta gđe je Matej Periš zadnji put viđen.

Matejev otac Nenad Periš i dalje je u Beogradu. U sredu je razgovorao s policijom i hrvatskim ambasadorom. Policiji je dao DNK za analizu. Kako je naveo, nisu rekli zbog čega traže uzorak DNK, a on nije ni pitao.

Otac je stalno dostupan medijima, a upozorava da se javnim prostorom širi jako puno poluinformacija koje samo smetaju i otežavaju ionako težak posao potrage.

"Najgore je čekanje Pitam se gde je. To čekanje odgovora je bolno. Verujte, svaki roditelj bi se tako ponašao", kaže Nenad Periš.

"Najbitnije u ovom trenutku je da se pojavi i da idemo zajedno kući ako je živ", kaže Matejev otac.

Da podsetimo, juče se oglasilo Više javno tužilaštvo u Beogradu povodom slučaja nestalog Splićanina Mateje Periše (27), čiji se trag izgubio u noći između 30. i 31. decembra u klubu "Gotik".

Kako je istaknuto, izuzete su nadzorne kamere, ali i DNK trag nađen na mestu na kom je nestali mladić poslednji put viđen.

"Obaveštavamo Vas da Više javno tužilaštvo u Beogradu, u saradnji sa MUP-om Republike Srbije, aktivno učestvuje i usmerava potragu za nestalim državljaninom Republike Hrvatske, Matejem Perišom. U cilju pronalaska nestalog, donete su naredbe za izuzimanje snimaka sigurnosnih kamera, kao i naredbe za veštačenje DNK profila sa mesta gde je isti viđen poslednji put. Biće preduzete i sve druge neophodne radnje u cilju rasvetljavanja navedenog događaja, a o novim okolnostima i saznanjima do kojih se bude došlo u toku potrage, javnost će biti blagovremeno obaveštena", navodeno je u saopštenju.

(MONDO/Index.hr)