Beograd na Mondu

NOVI KORAK KA REŠAVANJU MISTRIJE NESTANKA MATEJA PERIŠA: Otvorena Instagram stranica, sakupljaju se INFORMACIJE (FOTO)

Autor Jelena Bojić Obradović

Deset dana traje potraga za mladićem iz Splita Matejem Perišem.

Izvor: Društvene mreže/YouTube/Printscreen/Ne Aplouduj Pornice

Na društvenoj mreži Instagramu je otvorena stranica "Nestali Matej Periš" na kojoj se apeluje na građane da dostavljaju informacije o misterioznom nestanku mladića iz Splita, kojem se svaki trag gubi u noći između 30. i 31. decembra.

Stranica koja je posvećena nestalom Mateju formirana je kako bi građani na lakši način sve informacije koje imaju mogli da jave policiji.

"Ukoliko neko zna neke informacije o Mateju Perišu neka javi najbližoj policijskoj stanici ili nama u inboks. U kontaktu smo s Matejevim ocem. Hvala", stoji u objavi na ovoj stranici.

Interesanto je da se osim plakata sa slikom i podacima Periša, na ovom profilu nalazi snimak iz kluba "Gotik" koji je nastao u večeri kad je Splićanin nestao. Na snimku se može videti veliki broj mladih koji se vesele uz Slobodana Veljkovića Cobija, koji je te večeri nastupao u klubu zajedno sa koleginicom Elenom Kitić.

Izvor: Instagram/printscreen

Da podsetimo, Matej Periš je došao u Beograd kako bi proslavio doček Nove godine, a nestao je već prve večeri, odnosno 30. decembra tokom izlaska u klub u Beton hali. Prijtalji su ga poslednji put videli u 2.30 časova kada se navodno uputio do toaleta. Kako se nije pojavljivao drugovi su počeli da ga traže u lokalu. Na izlasku iz kluba su primetili da mu je jakna još uvek u garderobi. To im je bilo sumnjivo, pa su nastavili da ga traže unutar lokala i izvan njega.

Izvor: Instagram/printscreen

Kako ga nisu pronašli, prijatelji Mateja Periša su se uputili u smeštaj jer su mislili da je možda tamo, ali to nije bila istina. Kako se nije pojavio ni sutradan pozvali su policiju i prijavili nestanak.

Policija već deset dana traga za Matejem Perišem. Na snimcima nadzornih kamera koje su nadležne službe prikupile može se videti da je mladić trčao po beogradskim ulicama, a na kraju, oko 02.51 sati sišao u ledenu Savu kod restorana na Savskoj promenadi. U potragu za Perišem uključene su skoro sve jedinice MUP, a Savu i Dunav su danima pretraživali ronioci i rečna policija.

(MONDO)