Beograd na Mondu

AKO SE MATEJ KRIJE ILI JE ZAROBLJEN, OVAKO ĆE GA NAĆI! Policija traži Splićanina i posebnim kamerama, pogledajte snimak!

Autor Veljko Petranović

Matej Periš (27) nestao je u Beogradu pre više od deset dana. U potragu za njim uključena su najmodernija sredstva za otkrivanje nestalih lica.

Izvor: MUP RH/Instagram/Printscreen/192_rs

Potraga za Splićaninom Matejem Perišem ušla je u 10. dan. Matej je nestao u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu. Nenad Periš, otac nestalog mladića zahvalio se srpskoj policiji, kao i svim ljudima u Srbiji i Beogradu od kojih dobija podršku i pomoć.

U potrazi za Matejem učestvuju svi, od policije do građana, a nedavno je uključen i Interpol. Između ostalih, u potrazi učestvuje i "Mreža za opasnost Srbije" koja u tu svrhu koristi i termovizijske kamere u koordinaciji sa MUP.

Ove kamere koriste se u potrazi za osobom koja je živa u slučaju da se krije ili da je zarobljena u nekom objektu. Šaljući zračenja na tačno određenoj frekvenciji, ona mogu da identifikuju da li se nešto toplo, poput osobe, krije iza zida ili, npr. ispod poda.

Pogledajte kako izgleda potraga za Matejom kroz termovizijsku kameru:

(MONDO)