Beograd na Mondu

SPASIOCI PROŠIRILI POTRAGU ZA MATEJEM: Češlja se deo oko poznatog splava, koristi se najsavremenija tehnologija (VIDEO)

Autor Veljko Petranović

Snimak direktno sa terena!

Izvor: instagram/Printscreen/192_rs/MUP RH

Pretraga za nestalim Splićaninom Matejem Perišem traje i večeras, a u akciju su uključeni i pripadnici Mreže za opasnost Srbije i Dobrovoljačkog vatrogasnog društva Palilula.

Na snimku, vidimo vatrogasca koji jakom lampom osvetljava šiblje i priobalje reke Save, dok za njim ide kolega koji proverava teren termalnom kamerom.

Potraga za Matejem ne odvija se samo na rekama i priobalju, već i na široj teritoriji Beograda. Policije u Smederevu, Pančevu i Požarevcu, takođe, su obaveštene o potrazi.

Po hladnoći i susnežici, dok vetar pored reke nemilosrdno duva, ovi ljudi daju se od sebe da pronađu nestalog Mateja i vrate mir njegovoj porodici. Pogledajte snimak večerašnje pretrage:

Podsećamo, Splićanin Matej Periš došao je u Beograd kako bi proslavio doček Nove godine. On je u noći između 31. i 1. izašao iz poznatog kluba na Beton hali, nakon čega mu se gubi svaki trag. Njegovi prijatelji nestanak Periša prijavili su tek sledećeg dana nakon čega kreće aktivna potraga za nestalim momkom.

U potrazi za Matejom korišćeni su psi tragači, dronovi i termovizijske kamere pomoću kojih su snimani napušteni objekti. Ovo je rađeno kako bi potraga bila brža i efikasnija. Međutim do sada, ništa od toga nije urodilo plodom.

Potraga se sada vrši i pomoću satelitskih snimaka koji će biti pribavljeni na molbu Nenada Periša, oca nestalog mladića. Kako je objašnjeno, sateliti kruže nad Beogradom dva puta dnevno.

Ukoliko se desilo da su baš u vreme kada je Matej izašao iz kluba snimili njegove kretanje, onda bi ti snimci bili od velike pomoći.

(MONDO)