RADNA ATMOSFERA NAJVAŽNIJI FAKTOR OSTANKA U KOMPANIJI

Koliko često ste u razgovoru sa prijateljima, članovima porodice, poznanicima čuli da za rad u nekoj kompaniji nije presudna plata, da svi više cene atmosferu, kolegijalnost, odnos kompanije ne samo prema zaposlenima već i prema zajednici u kojoj posluje

Promo

Sve su to faktori koji utiču da zaposleni ostanu u kompanijama. Imali smo priliku da razgovaramo sa Aleksandrom Popovićem, koji ima 23 godine i radi na poziciji menadžera u McDonald’s restoranu Fontana www.mcdonalds.rs

Evo šta nam je on ispričao, kako je uopšte došao u Mek i šta je njemu važno da bi radio u nekoj kompaniji.

„Video sam reklamu na Mek mobilnoj aplikaciji i odlučio da se prijavim, popunio sam upitnik i vrlo brzo su me pozvali na razgovor. U početku sam radio part time preko Omladinske zadruge, a od januara prošle godine sam prijavljen u McDonald’su www.mcdonalds.rs Počeo sam kao i svi od pozicije obučenog radnika, u smislu da sam prošao niz treninga počev od komunikacije sa gostima i kolegama, preko održavanja higijene u restoranu, pripreme i serviranja hrane, usluživanja gostiju, rada na kasi. Trenutno sam na poziciji menadžera i pored obavljanja poslova koje sam već naveo bavim se i poručivanjem robe. Ono što se meni najviše dopada u radu u Meku je atmosfera, bez obzira što postoje jasna pravila i procedure koje kompanija propisuje i kojih se svi pridržavamo, tim je odličan i bez obzira kolika je gužva uvek je lepo i svi smo nasmejani i spremni da priskočimo i pomognemo jedni drugima. Po prirodi sam otvorena osoba, ali mi je ovaj posao pomogao da još lakše komuniciram i sa gostima i sa kolegama i da mi u svakom momentu bude prijatno tokom razgovora. Upravnica vodi računa da nam svima izađe u susret u pogledu rasporeda smena i slobodnih dana i to nam olakšava da uskladimo poslovne i privatne obaveze. Treninge, druženja, putovanja, sve mogu da uklopim uz posao. Hobiji su mi teretana, igranje igrica, a imam vremena i za prijatelje i devojku.
Preporučio bih pre svega mladima, ali i onima koji imaju slobodnog vremena da probaju da rade u Meku, da odaberu opciju koja njima odgovara u smislu broja sati i dana u nedelji i videće da Mek nudi jedno posebno iskustvo. Naučiće mnogo toga, od odnosa prema ljudima, komunikaciji, odnosa prema poslu, steći će i nove prijatelje i imaće šansu da napreduju i svaki dan nauče nešto novo.”