Beograd na Mondu

POSTOJI POSEBNA PROCEDURA ZA KRANOVE TOKOM OLUJA! Građevinac otkrio zašto je umalo došlo do tragedije (FOTO/VIDEO)

Autor Aleksandar Blagić

Saša Torlaković, predsednik Sindikata radnika građevinarstva i industrije građevinskog materijala Srbije je otkrio zašto je došlo do pada kranova na Novom Beogradu tokom superćelijske oluje.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Snažna superćelijska oluja je u sredu uveče pogodila Srbiju, a u Beogradu su se srušila dva krana usled jakog orkanskog vetra. Na svu sreću, povređenih nema, a Saša Torlaković, predsednik Sindikata radnika građevinarstva i industrije građevinskog materijala Srbije je otkrio zašto je došlo do pada kranova na Novom Beogradu tokom superćelijske oluje.

"Postoji procedura kako se kran ankeriše, odnosno utvrdi da se ne može da zanosi levo i desno, kako se zaključava i dovodi u stanje da ne može vetar da ga obori, da ne može da padne. Dakle, postoje procedure da se kran obezbedi, jer pazite, onda bi popadali svi kranovi juče u Srbiji, jer ta oluja svuda je bila, a taj kran sigurno nije bio propisno obezbeđen", kaže Torlaković.

Kran nije pao samo u Beogradu, već i u Zagrebu. U kabini krana u Zagrebu je bio radnik u toku pada, ali je nekim čudom on preživeo i dobro se oseća.

Pogledajte fotografije srušenih kranova na Novom Beogradu

BONUS VIDEO:

(MONDO/Kurir)