Beograd na Mondu

RUSI DONELI NEOBIČNE ŽURKE U BEOGRAD! Evo kako izgledaju - održavaju se iza zatvorenih vrata stanova, imaju ČUDAN naziv

Autor Jana Desovski

U privatnim stanovima u Beogradu, Rusi su počeli da prave specifične žurke.

Izvor: Tweet/Lana Budimlic/Screenshot

Na Tviteru se ovih dana deli snimak jedne ruske žurke kao primer za zabave koje se, navodno, u poslednje vreme sve češće održavaju i u privatnim stanovima u prestonici Srbije. U Rusiji su pre nekoliko godina postali popularni koncerti koji se održavaju po privatnim stanovima poznati I kao "kvartiriniki". Procedura je da kupite kartu za kućni parti, a u nekom trenutku se pojave muzičari koji naprave šou i to otprilike izgleda ovako. 

"U Rusiji su pre par godina postali popularni 'Квартирники', koncerti koji se održavaju po privatnim stanovima, kupiš kartu, popiješ piće, naručiš meze, promuvaš se okolo i u nekom trenutku se pojave muzičari s gomilom akustičnih instrumenata. Sad ruskih kvartirnika ima i u Beogradu", navedeno je uz snimak.

Mada se ove žurke odvijaju iza zatvorenih vrata stanova, ispostavilo se da Beograđani nisu naročito iznenađeni.

"Kvartirnika ima i u Beogradu. Rusi su nam doneli taj lepi običaj. Uostalom, to je najbolji način da se odvija bilo kakva kultura." "Mi smo to godinama imali u klubu Akord, u Lole Ribara, mislili da svake srede idemo u kafanu, a u stvari bili na kvartirniku kod Ljube Živkova, piše Nova.

BONUS VIDEO:

 (MONDO)