Beograd na Mondu

U BG PREVOZIMA ĆE BITI I ZVUČNIKa, JEDNO OBAVEŠTENJE ĆE IĆI NA NJIMA! Ima veze sa "BELIMA" - uvode se i novi aparati!

Autor Jana Desovski

Uz sve dosadašnje načine plaćanja - papirna karta, SMS poruka, putem aplikacije, uskoro će svi autobusi imati i aparat za plaćanje kreditnom karticom.

Izvor: Privatna arhiva

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je govorio danas o sistemu "Beograd plus" i objasnio koje su novine uvedene. "Krenuli smo u jedan težak proces, zato želim da kažem šta je urađeno nakon šest meseci i šta će biti urađeno. Verujem da ćemo za koju godinu da imamo najbolji prevoz u ovom delu Evrope", rekao je Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda, koji je naglasio da je u proseku za 47 procenata umanjena cena prevoza od uvođenja novog sistema gradskog prevoza - "Beograd plus".

"Neke karte su više, neke su manje pojeftinile, ali u proseku, čak za skoro 50 odsto su karte jeftinije", rekao je Šapić na današnjoj press konferenciji govoreći o "Beograd plusu", sistemu koji funkcioniše poslednjih šest meseci. On je naglasio i da mnogi gradovi iz Srbije, ali i Evrope žele da primene naš sistem naplate karata.

Plaćanja i karticama uskoro

Što se tiče plaćanja, uz sve dosadašnje načine - papirna karta, SMS poruka, putem aplikacije, uskoro će svi autobusi imati i aparat za plaćanje kreditnom karticom. "U 300 autobusa već imamo mogućnost plaćanja karte i kreditnom karticom, a u narednih mesec i po dana najviše to će biti moguće u svim vozilima javnog gradskog prevoza. Plaćanja će biti moguće svim karticama", rekao je Šapić. On je najavio i da će svi autobusi uskoro imati i zvučnike, koji će između ostalog da najavljuje i kada uđe kontrola, kako bi putnici mogli da pripreme svoje karte.

Ovih dana će biti rešen i problem sa Google Transit

Što se tiče Google Transit opcije, Šapić je rekao da je tu bilo problema sa "Kentakrtom". "To smo morali da pokrećemo ponovo, ali očekujemo ovih dana da se i tu pojavi sve ono što ima i na aplikaciji", rekao je Šapić.

BONUS VIDEO:

 (MONDO/Blic)