Beograd na Mondu

POTOP U BEOGRADU! Dramatični prizori, ulice poplavljene, bujica se nezaustavljivo kreće!

Autor Nevena Davidović

Velika količina padavina sručila se na prestonicu.

Izvor: Mondo

Snažno nevreme sinoć je zahvatilo delove Srbije, a olujni talas nastavio se i jutros širom zemlje. Nevreme je najpre pogodilo severne krajeve, a onda se velika količina padavina praćena grmljavinom sručila na prestonicu.

Prizori sa beogradskih ulica i ovog jutra su nalik na scene iz postapokalištičnih filmova. Bulevar despota Stefana je poplavljen. Automobili se zbog velike količine vode na asfaltu otežano kreću. Situacija je dramatična i u Dimitrija Tucovića. Šahtovi ne mogu da prime ovoliku količinu vode, baš kao što je meteorolog Nedeljko Todorović upozoravao. 

Kod škole na Zvezdari palo je drvo, na svu sreću do nesreće nije došlo.

Izvor: MONDO/Jana Desovski

Bulevar kralja Aleksandra takođe je pod vodom, što se može videti na snimku koji je objavila Instagram stranica "moj_beo_grad_".

U Bulevaru kralja Aleksandra kod Cvetkove pijace, nemoguće je preći preko pešačkog prelaza usled velike količine vode.

Podzemni prolaz kod Sava Centra je potopljen. 

"Ljudi ne mogu da pređu sa jedne na drugu stranu auto-puta", kaže za MONDO građanin i navodi da ovakvo nevreme ne pamti.

Jeziva situacija je i u Zemunu. Kako nam javlja čitateljka, mnogi pešaćki prelazi su pod vodom, pešaci nemaju kuda, a vozila se otežano kreću.

Strašan snimak dolazi iz Rakovice ovog jutra, gde se velika količina vode sliva niz brdo direktno na parkirane automobile.

BONUS VIDEO:

(MONDO/N.D.)