Ovo je bračni par u BG-u koji vozi tramvaj: Srećkovići 27 godina zajedno: "Na poslu kolege, kod kuće se ispričamo"

Srećkovići su se upoznali u srednjoj školi, venčali se, a sada su vozači tramvaja u GSP-u.

RTS/screenshot

Supružnici Katarina i Srđan Srećković voze tramvaj. U braku su 27 godina, a poslednjih pet godina rade u GSP-u, istoj firmi u kojoj su među su pet bračnih parova. Život je pun događaja, iznenađenja pa i preokreta. Priča se, ima tu i neke sudbine. U ovom slučaju, đačka ljubav je Katarinu i Srđana vezala za ceo život. Srećkovići su se upoznali u srednjoj školi, venčali se, a sada su vozači tramvaja u GSP-u.

"On je prvi počeo da vozi tramvaj, a kasnije sam pošto mi se to svidelo počela i ja. Čini mi se da sam prvo poželela da vozim tramvaj, a ne kola. B kategoriju sam polagala samo zbog tramvaja", rekla je Katarina Srećković.

A nije lako, morate priznati, u ovim brzim vremena živeti porodičan život i još kao bračni par raditi zajedno na poslu. Njihov dan počinje ovde, uz prvu jutarnju zajedničku kafu. Treba uskladiti ne samo privatne i porodične obaveze, već i tramvajske linije.

"Nekad smo na istoj liniji, neka se desi da smo na odvojenim linijama, pa se sretnemo negde uz put, zavisi od linije.Mahnemo jedno drugom, pošaljemo poljubac", ističu Srećkovići,

I kako stvari stoje, kod Srećkovića svako zna svoje i obaveze one druge polovine, a našli su i firmu koja to poštuje i izlazi u susret. Kroz život voze baš kao i na tramvajskim šinama. On sporije, ona žustrije i uvek zajedno stižu na početnu stanicu. "Kod kuće se ispričamo, a na poslu smo kolege i šta god da treba tu smo. On radi duže od mene, meni uvek trebaju saveti, pomoć, podrška", istakla je Katarina.

"Ona je strpljiva, dosta dobro zna enegleski, kad ne mogu da se sporazumem sa nekim putnikom strancem, ja nju pozovem i to je dobro došla pomoć", navodi Srećković.

A da sve dobro funkcioniše, pokazuje i to što njihovi sinovi idu u tehničku školu GSP-a. Krenuli su istim stopama, a da li će i šinama?

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Prekid tramvajskog saobraćaja u Bulevaru kralja Aleksandra  Nemanja Nikolić

 (RTS/MONDO/J.D.)