75. godina pozorišta na Terazijama: Premijera mjuzikla „Balkan ekspres” u novoj sezoni

Poznato beogradsko pozorište obeležava 75. jubilarnu sezonu, a publiku krajem ove godine očekuje premijera mjuzikla „Balkan ekspres”.

beograd.rs

Rad na predstavi „Balkan ekspres” je u toku u Pozorištu na Terazijama, a premijera mjuzikla je planirana za decembar. Premijerno prikazivanje predstave biće centralni događaj obeležavanja jubileja Pozorišta, uz niz drugih aktivnosti koje će se održati ovim povodom.

Pozorište na Terazijama ulazi u 75. jubilarnu sezonu i želimo da napravimo jednu od najatraktivnijih sezonskih predstava, po našem kultnom filmu - „Balkan ekspres”. Mjuzikl, „Balkan ekspres” će se raditi po tekstu našeg velikog pisca Gordana Mihića, a za muziku će se koristiti numere Zorana Simjanovića. Naravno, to će sve aranžirati naš Aleksandar Sedlar i sa velikim očekivanjima i ambicijama očekujemo ovaj ogromni projekat na čijem čelu je reditelj Darijan Mihajlović”, navodi Radoslav Rade Marjanović v.d. direktor Pozorišta na Terazijama.

beograd.rs 

Mjuzikl „Balkan ekspres” imaće dve glumačke podele, a u predstavi igraju: Duško Radović/ Dragan Vujić Vujke, Milan Antonić, Jelena Jovičić/Anja Mit, Žarko Stepanov/Slaven Došlo, Mladen Andrejević/Arsenije Tubić, Tanja Bošković/Dušica Novaković, Slobodan Stefanović, Miroljub Turajlija, Vladan Savić, Olivera Bacić Dragičević/Ksenija Repić.

Pozorište na Terazijama je jedno od najpopularnijih u glavnom gradu, a dugi niz godina su na repertoaru muzičke predstave za koje se uvek traži karta više. „Chicago”, „Mamma Mia”, „Cigani lete u nebo” i „Neki to vole vruće” neki su od naslova predstava koje se uspešno izvode.

„Naše predstave su rasprodate mesec dana unapred, naši fanovi su u ogromnim brojevima, oni znaju i očekuju svakog meseca čuvena imena, čuvene naslove svetskih, mjuzikla i to je nešto što i određuje ovu kuću”, kaže Marjanović.

Osim premijere mjuzikla, jubilarnu sezonu će Pozorište proslaviti i otvaranjem izložbe fotografija na Kalemegdanu 3. oktobra.