Nova Beogradska stanica lako dostupna: Do nje se brzo stiže tramvajem, autobusom i BG vozom

U noći između 28. i 29. septembra Beogradska autobuska stanica preselila se na novu lokaciju, u Blok 42, na Novom Beogradu.

beograd.rs

Glavna autobuska stanica na lokaciji preko puta Buvljaka, koja je izgrađena po svim svetskim standardima, dovoljno je komotna da primi veliki broj autobusa koji svakodnevno dolaze iz različitih pravaca Srbije.

beograd.rs 

Linije iz unutrašnjosti se neprestano povećavaju jer veliki broj ljudi dolazi u Beograd kako bi završio različite poslove, kaže Bojan Bovan, gradski sekretar za saobraćaj.

-Ono što će svakako biti važno, a to je da smo i pristupne saobraćajnice, koje sada gravitiraju ka novoj autobuskoj stanici, prilagodili da sa što kraćim zadržavanjem i sa što manjim uticajem na saobraćaj imamo efekat da autobus što pre dođe, da putnici tu završe svoje putovanje, ili već počnu u zavisnosti od toga u kom pravcu idu, naglašava Bovan.

beograd.rs 

On ističe dobru povezanost ove lokacije na Novom Beogradu sa svim ostalim delovima glavnog grada.

-Postoji veliki broj autobuskih, tramvajskih linija koje će ljude vrlo lako razvoziti do svojih finalnih destinacija. Ona je u neposrednoj blizini, upravo pored se nalazi i stanična zgrada, odnosno Železnička stanica „Novi Beograd”, tako da mislim da što se same logistike tiče nema boljeg mesta, zaključuje gradski sekretar za saobraćaj.

beograd.rs 

Svi oni koji kombinuju putovanja vozom i autobusom, upravo zbog ove lokacije mogu lako i brzo da prelaze sa jednog vida prevoza na drugi dok veliki broj linija javnog gradskog prevoza, koji saobraća u blizini nove stanice doprinosi udobnosti i konforu putovanja bez gužve i stresa.

Nova lokacija takođe je pristupačna za bicikliste i pešake, a široki novobeogradski bulevari i obezbeđena parking-mesta olakšavaju vozačima pristup, i kad nekoga čekaju sa puta, ili u vreme kad i sami negde odlaze.