Marinac Korbet i trojica Srba u pritvoru 3 meseca
Mondo/ Stefan Stojanović 

Zajedno sa njim uhapšena su i troje srpskih državljana, N.V, N.P. i N.A. kojima je takođe određen pritvor do tri meseca.

Protiv svih osumnjičenih u toku je istraga pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu zbog sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i i promet oružja i eksplozivnih materija, a N.A. se sumnjiči i za neovlašćeno držanje opojnih droga.

Ko je američki marinac uhapšen u Beogradu

Sudija za prethodni postupak je 2. februara doneo rešenje kojim je odredio pritvor osumnjičenima do tri meseca, rekla je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Prema tom rešenju, sudija će po isteku svakih 30 dana preispitati da li i dalje stoje razlozi za pritvor i doneti rešenje o produženju ili ukidanju pritvora.

Pritvor im je određen zbog opasnosti od bekstva, postojanja osobitih okolnsti da bi mogli da ometaju istragu uticanjem na svedoke i da bi mogli da ponove krivično delo.

Hapšenje američkog marinca u Beogradu izazvalo je pažnju medija posle izjave ministra unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović da je on uhapšen u "štek-stanu" u Beogradu i da je kod njega nađen pištolj "cz-99" sa izbrisanim serijskim brojem.