• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Optužnica protiv Zorana Marjanovića "na doradu"

Izvor MONDO/Tanjug

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje o potvrđivanju optužnice protiv Zorana Marjanovića za ubistvo supruge, pevačice Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine. "Nema opravdane sumnje u opštužnici", navode iz Apelacionog suda.

 Jelena Marjanović ubistvo Jelene Marjanović Zoran Marjanović Izvor: MONDO/G. Sivački

Apelacioni sud je naložio Višem sudu ponovno odlucivanje.

Ovo znaci da nije ukinuta optužnica tužilaštva protiv Marjanovica vec rešenje suda kojim je ona potvrdena.

Usvajanjem žalbi branilaca Zorana Marjanovica, Apelacioni sud u Beogradu je ukinuo rešenje o potvrdivanju optužnice od 3. avgusta i predmet uputio prvostepenom sudu na ponovno odlucivanje, precizirala je za Tanjug portparol suda Mirjana Piljic.

"Prema oceni Apelacionog suda prvostepeno rešenje je doneto uz bitne povrede odredbi krivicnog postupka, jer su razlozi o cinjenicama koje su predmet dokazivanja potpuno nejasne i u znatnoj meri protirecne zbog cega se cinjenicni i pravni zakljucci prvostepenog suda za sada ne mogu ispitati, pa se ukidanje pokazalo kao nužno", navela je Piljic.

Prema njenim recima, kako materijalni uslov za postojanje optužnice predstavlja postojanje opravdane sumnje da je odredeno lice pocinilo krivicno delo, po nalaženju Apelacionog suda u optužnici nije naveden dovoljan i jasan skup cinjenica - koje ukazuju da je osnovana sumnja da je Marjanovic izvršio krivicno delo na nacin kako mu se stavlja na teret - prerasla u fazu opravdane sumnje.

"Samim tim u žalbama branilaca se osnovano istice da je prvostepeno rešenje kojim je potvrdena optužnica - sa unapred utvrdenim manjavostima, zahvaceno bitnim povredama krivicnog postupka, jer je obrazloženo uopštenim formunlacijama i prostim nabrajanjem dokaza", navela je Piljic.

Na taj nacin je propušteno da se konkretizuju cinjenice iz kojih proizlazi da su prukupljenni dokazi takvog kvaliteta da podižu stepen sumnje u opravdanu sumnju, naglasila je portparolka Apelacionog suda.

Takode, dodaje, dužnost suda prilikom donošenja rešenja o potvrdivanju optužnice je da utvrdi na koji nacin navedeni dokazi upucuju na postojanje svakog od bitnih elemenata krivicnog dela koje se okrivljenom stavlja na teret.

U tom smislu, navela je, prvostepeno rešenje ne sadrži dovoljno jasne razloge da postojeci dokazi ukazuju na opravdanu sumnju o ostvrenosti pojedinih elemenata krivicnog dela koje je stavljeno Marjanovicu na teret, a koji su neophodni da se optužnica potvrdi.

Po nalogu Apelacionog suda u ponovnom postupku odlucivanja Viši sud mora da otkloni povrede na koje mu je ukazano , tako što ce, prema recima Piljic, na odgovarajuci nacin utvrditi sve cinjenice koje su iznete u rešenju Apelacionog suda nakon cega ce biti u mogucnosti da donese pravilnu i zakonitu odluku za koju ce dati jasne i uverljive razloge.

Marjanovic je optužen za svirepo ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine i tereti se za krivicno delo teško ubistvo.

Njemu je Apelacioni sud u Beogradu u junu ukinuo pritvor u kojem je bio devet meseci, pošto je uhapšen tek u septembru prošle godine.

 Jelena Marjanović ubistvo Jelene Marjanović Zoran Marjanović Izvor: MONDO/Goran Sivački
Gde je ubijena i KO je ubio Jelenu Marjanovic?

- HRONOLOGIJA -

- Nestala je u 2. aprila 2016. godine u subotu u Borci.

- Policija je 3. aprila našla telo pevacice na nasipu u Borci, a clanove porodice privela na informativni razgovor.

- Na obdukciji tela pevacice Jelene Marjanovic utvrdeno je da je smrt nastupila nakon nekoliko udaraca tupim predmetom u glavu. Muž Zoran Marjanovic otišao na poligraf i zadržan u pritvoru.

- Zoran je pušten iz pritvora 5. aprila. Policija detaljno ispitivala njegov automobil.

- DNK tragovi pronadeni na mestu zlocina i ispod Jeleninih noktiju poslati na analizu.

- Pevacica Nada Topcagic saslušana u policiji o pretnjama ubijenoj Jeleni Marjanovic.

- Policija je 8. aprila krenula da intenzivno traga za N.R., mladicem zvani Vihor, iz Borce kako bi ga ispitala i prikupila dodatne informacije o ubitsvu pevacice. Vihor je nakon nekoliko dana uhapšen u Bosni i Hercegovini, i navodno, kako se ispostavilo, nema nikakve veze s ubistvom. On je prošao poligraf i osloboden je.

- Beogradska policija saslušala je staricu Radu B. iz Borce u istrazi ubistva. Baka je navodno videla ubicu.

- Policija krenula u intenzivnu pretragu nasipa u Crvenki 12. aprila. Ekipe forenzicara i policijskih inspektora pokušali su da nadu tragove na mestu zlocina. Tada je pronadena cizma.

- Izvor iz bezbednosnih službi tvrdi da je Jelenino ubistvo bilo planirano. On navodi da odredeni detalji ukazuju da je rec o delu psihopate koga je Jelena Marjanovic poznavala.

- Najbliži clanovi porodice ubijene Jelene, prema policijskim izvorima, navodno nisu govorili istinu o svom kretanju 2. aprila, kada je pevacica brutalno ubijena. Moguce i da je pevacica ubijena na drugom mestu.

- Beogradska policija isušuje kanal u Borci na mestu ubistva pevacice Jelene Marjanovic. Inspektori "cešljali" i kucu Marjanovica iz koje je odnet tepih, kao i dve kese.

- Jedna od verzija ubistva koja se pojavila 15. aprila je da je pevacicu ubio robijaš iz Zabele. meduvremenu saslušana bivša supruga Jeleninog muža Zorana Marjanovica.

- I Jelenin dever navodno pod istragom zbog sumnje da prikriva informacije.

- Patolozi su utvrdili da je ubijena dan pre nego što je njeno telo pronadeno u kanalu na nasipu u divljem naselju Crvenka kod Borce.

- Ubica je imao najmanje jednog pomagaca i oni su se temeljno pripremali za likvidaciju Jelene Krsmanovic Marjanovic, na šta ukazuju uklonjeni tragovi, kao i dokazi, naveli su izvori iz policije.

- Policija je navodno utvrdila da je pevacica ubijena sedam minuta pošto je obavila telefonski razgovor.

- Beogradski mediji javili su 19. aprila da je Zoran Marjanovic, muž ubijene pevacice, u noci posle njenog ubistva izbacio je iz porodicne kuce nekoliko velikih crnih kesa punih stvari.

- Premijer Srbije Aleksandar Vucic izjavio je 20. aprila da ce ubica pevacice biti uhapšen u roku od 48 sati.

- Detaljno pretresena još jedna kuca u delu naselja Crvenka, ispitani svi vlasnici crnih motocikala.

- Beogradska policija nije iskljucila mogucnost da je predmet kojim je ubijena Jelena Marjanovic bacen u rukavac Dunava, i to u mocvaru koja se nalazi sa suprotne strane nasipa na kome je pronadeno njeno telo.

- Policija je veštacenjem stvari odnetih iz kuci Marjanovica navodno utvrdila da su oni celokupno pokucstvo, nameštaj, zidove i podove detaljno prali varikinom.

- Beogradska policija traga za vlasnikomplavog automobila, koji je na dan zlocina snimljen nedaleko od mesta na kojem je pronadena mrtva pevacica.

- Tokom istrage ubistva pevacice u MUP­ u Ulici 29. novembra privedeno je desetak ljudi iz Crvenke koji imaju dosije.

- Svekrva ubijene pevacice Jelene Marjanovic dala je izjavu policiji 26. aprila i vratila se kuci. Mediji prenose nezvanicna saznanja da je prošla poligrafsko ispitivanje.

- Policija, po nalogu Tužilaštva, na osnovu podataka s baznih stanica iz sistema mobilne telefonije, proverava vlasnike svih brojeva telefona koji su 2. aprila u vreme ubistva pevacice Jelene Marjanovic bili kod nasipa u naselju Crvenka.

- Policajci meštanima pokazivali slike mladica starog oko 30 godina koga su snimile kamere u blizini nasipa 2. aprila, kad je poslednji put videna Jelena, a traga se i za starijim modelom BMW plave boje.

- Istraga svirepog ubistva nastavlja se proverom privatnih i poslovnih kontakata njenog supruga Zorana Marjanovica.

- Policija pocela da ispituje i ljude bliske njenom suprugu Zoranu Marjanovicu. Navodno u ubistvo umešan narko-klan sa Karaburme.

- Razmatra se mogucnost da se raspiše nagrada za informaciju koja bi otkrila ubicu Jelene Marjanovic.

- Na trenerci koju je pevacica Jelena Marjanovic nosila u trenutku ubistva, forenzicari su našli tragove ženskog DNK koji ne pripada njoj. Kasnije utvrdeno da je to svekrvin DNK.

- Laza Popovic iz Crvenke tvrdi da je video Marjanovice pre brutalnog ubistva i da su sve troje džogirali.

- Operativci beogradske policije u istrazi brutalnog ubistva pevacice Jelene Marjanovic, tragaju i za covekom koji je pre desetak godina motkom usmrtio jednu staricu u Borci, u blizini mesta gde je pronadeno telo pevacice.

- Zoran Marjanovic, muž ubijene pevacice, uhapšen je 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva. On je i pre toga bio privoden, ali je posle ispitivanja (ukljucujuci poligraf) puštan zbog nedostatka dokaza. Ministar policije Nebojša Stefanovic rekao je tada da "ima dovoljno dokaza za osudujucu presudu" protiv Zorana Marjanovica, ali je on potom pušten na slobodu.

- Zoran Marjanovic ušao je u rijaliti "Zadruga", ali je potom priveden. Pa ponovo pušten.

- Tokom 2018. godine protiv Marjanovica su podignute dve optužnice - 27. juna je dopunjena optužnica koja ga tereti za svirepo ubistvo supruge. Marjanovic se tereti za teško ubistvo za koje je zaprecena kazna od 10 do 40 godina zatvora. On se trenutno brani sa slobode, pošto mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor u kojem je bio 10 meseci.

- Marjanovic od pocetka negira da je ubio suprugu.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 74

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bojan

Vidim sendvicari rade svoj posao ,lupaju minuse ,pisu neke nebuloze ...

Liza

Nadam se da ce vec jednom naci ubicu za ovaj zverski zlocin.

Jeca

Ostavite zenu da pociva u miru, pronadjite ubicu i strpajte u zatvor da svi odahnu.

Jelena Marjanović ubistvo Jelene Marjanović Zoran Marjanović