"Uprkos tome što se akcija dogodila van teritorije Srbije, ovo hapšenje je 90 odsto zasluga srpskog Tužilaštva i policije, s obzirom da je sveobuhvatnu operativnu obradu vodila srpska policija", rekao je Rebić za TV Pink.

Prema njegovim rečima, srpska policija je više meseci pratila te ljude, koji su više puta putovali za Latinsku Ameriku da bi nabavili kokain i jedrilicu koja je kasnije u Meksiku prerađena za tovar tog narkotika.

"Kada smo imali sve podatke, mi smo sa tim podacima obavestili špansku policiju koja je brzo reagovala, presrela ih na otvorenom moru i pronađeno je 800 kilograma kokaina u vrednosti od 50 miliona evra", naveo je Rebić.

Kaže da su u toj akciji uhapšena tri srpska i dva strana državljana, dok se za jednim srpskim državljaninom traga.

Direktor policije ukazao je na podatak da je  u prethodnih osam meseci na teritoriji Srbije zaplenjeno blizu tri tone narkotika, a uhapšeno oko 7.000 ljudi, dodajući da je sprečavanje šverca narkotika jedan od osnovnih prioriteta MUP-a.

Posebno zabrinjava činjenica, kaže Rebić, što se u Srbiji sve češće kao dileri droge pojavljuju maloletna deca i apelovao na roditelje da poveda računa o deci.

Rebić upozorava da je srpska južna pokrajina i Albanija plodno tlo za uzgaj marihuane i da značajne količine marihuane dolaze iz tih krajeva, ali da na toj ruti zastupljen i herion.