Prema navodima iz saopštenja, policija je zaplenila pet automatskih pušaka, 12 pištolja, tri karabina, repliku poluautomatske puške, 258 metaka i uhapsila Ž. B. (55) i A. A. (43) iz Kragujevca i Z. Đ. (38) iz Lapova.

Prilikom pretresa stana Ž.B.(55) iz Kragujevca policija je pronašla i zaplenila pet automatskih pušaka, osam pištolja, tri karabina, repliku poluautomatske puške, 247 komada municije različitog kalibra i delove za oružje.

U stanu A. A. (43) iz Kragujevca pronađen je pištolj "bereta" i pet metaka u okviru, dok je u stanu Z. Đ. (38) iz Lapova pronađen pištolj "zastava", sedam metaka u okviru, i oko 10 grama marihuane.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnim tužilaštvima, saopštila je Policijska uprava Kragujevac.

Policija je po nalogu nadležnog tužilaštva podnela i dve krivične prijave protiv muškarca iz Aranđelovca (63), kod koga su pronađena dva pištolja i muškarca iz Kragujevca (74), kod koga su pronađeni patroni za lovačku pušku.