"Prethodne noći je sprovedena dobra akcija MUP-a. Pripadnici granične policije su na prelazu Preševo uhapsil albanskog državljanina L.B. (29) i zapleniili 7,8 kg heroina. Ovo je dobra akcija policije pošto nisu bile tako česte ovako velike zaplene", rekao je Stefanović u Palati Srbija.

Kaže da je prilikom pretresa mercedesa nađen heroin u 15 paketa i da je verovatno albanski držaljvanin trebalo da ga prenese u Zapadnu Evropu.

Ministar je pohavalio rad profesinalca iz policije i istakao da su pokazali požrtvovanosti i profesinalan odnos u borbi protiv narkotika.

Kako je rekao, u prethodne dve godine je zaplenjeno po više od četiri kilograma narkortika, a ove godine do 20. novembra MUP i tužilašstvo su uhapsili i zadržali 778 osoba zbog krivičnoh dela za distribuciju narkotika.

"Skoro 9.000 krivičnih prijava je podneto iz oblasti droge, tu se radi o licima koja su privedena zbog posedovanja, a oduzeto je do 25. novembra više od 6,2 tone narkotika od čega je bila rekordna zaplena - više od 150 kg heoroina. Takođe, procesuirno jr i razbijeno 11 kriminalnih grupa", naglasio je Stefanović.

Zahvalio je svima iz policije koji su doprineli da se pošalje snažna poruka onima koji se bave trgovinom narkoticima ne mogu da prođu u Srbiji ni na koji način.