On je rekao da se usuđuje da Šarića uporedi sa mnogim uspešnim ljudima, poput fudbalera Dejana Savićevića, ali i sa Đokovićem i Peđom Mijatovićem, koji su uspeli u životu.

"Stavljam ga u isti rang, kao uspešnog čoveka. On je uspeo da se iz jednog malog, crnogorskog mesta uzdigne i uspe u životu. Ova optužnica je anatema, jedno prokletstvo. Ovde je vođen jedan veliki, politički i međunarodni proces, Neću da branim nijednu političku opciju, ali vas molim da samo doneste zakonsku presudu i ne počinite sudsko ubistvo i osudite nekog bez dokaza. Neka bude što bit ne može!, rekao je Radulović, koji zastupa bračni par Radovana i Dubravku Šrtbac.

Naglašavajući da je rođen ispod Lovćena, on je prethodno citirao "Gorski vijenac" Petra Petrovića Njegoša.

"Treba služit česti i imenu.,neka bude borba neprestana, neka bude što biti ne može! Poštovani sudija, nema istine! Postoji jedna, takozvana istina, koja proizlazi iz besprekornih dokaza., a u ovom predmetu, mogu da se zakunem da ih ovdenema", istakao je Radulović, koji je dodao da iza sebe ima 48 godina sudskog i advokatskog staža.

On je istakao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić svojevremeno rekao da je ključni svedok Mile Jerković najveći kriminalac u zemlji.

Jerković je posle toga pobegao iz zemlje,dodao je Radulović.

Advokat Dejan Lazarević, branilac Darka Šarića i Nebojše Jestrovića izjavio je da njegovi branjenici nisu počinili krivično delo "pranje novca", prenosi mondo.me.

"Siguran sam da je ekonomsko-finansijsko veštačenje izvedeno tokom istrage, sada ovaj proces ne bi bio u završnoj fazi. Veštaci su u svom osnovnom i dopunsom mišljenju dokazali neosnovanost optužnice. Izvedenim dokazom su utvrđene činjenice koje demantuju sklop optužnice. Čime tužilaštvo dokazuje da je novac prljav, da potiče od prodaje kokaina? Najbitnije pitanje je kako je stigao, gde je prodata, po kojoj količini i ceni. Optužnica nema veze sa istininom, a to je dokazano veštačenjem i drugim dokazima. Šarić je rekao je da je ovo njegova najomiljenija optužnica jer nema nikakvih dokaza. Jestrović je izvstan ekonomski stručnjak. Čitav svoj radni vek je radio časno i pošteno. Njega niko nije mogao da podstrekne na "pranje para" i isvi su ga smatrali za nasjtručnijeg čovjeka iz oblasti ekonomije. Jestrović je prvi rekao da se ne odriče svog kuma jer je siguran da je poslovanje Darka Šarića sasvim legalno i zakonito. Rekao je. "Nisam oštetio državu Srbiju ni za jedan dinar", naveo je advokat Lazarević. 

On je zatražio oslobađajuću presudu za Šarića i Jestrovića.

Advokat Oliver Dojčinović, branilac po službenoj dužnosti Darka Šarića je izjavio da tužilac nije dokazao navode optužnice i zatražio oslobađajuću presudu.

Nekoliko optuženih se pridružilo završnoj reći  svojih branilaca. Iznošenje završnih reči nastavlja se u sredu.

Mi ovde optuženi smo siročad tranzicione pravde. Imovina ovde optuženih tokom ovih 10 godina je razvučena kao kada svinja razvlači masnu krpu. Žutaći su gradili, a crna zgrada iza hrama svetog Save je navodno Homenova (Slobodan) - tužilaštvo ništa nije dokazalo. Optužnica se svodi na kriminalizaciju legalno stečenog novaca,rekao je optuženi Predrag Milosavljević.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.