Vladan Grahovac (27) iz Raške koji je 31. avgusta prošle godine zverski iskasapio bolesnu staricu Jelicu Tatarovski (82) danas je imao ročište pred Višim sudom u Nišu.

Tom prilikom, Grahovac je rekao da mu je krivo, ali i dodao da se samog zločina ne seća, kao i da je moguće da je još nekoga ubio a da mu ni to nije ostalo u pamćenju.

"Jako mi je krivo. Grize me savest i saosećam sa porodicom. Nedavno me je posetila moja baka, rasplakao sam je" reči su kojima se Grahovac obratio sudiji.

On je prošle godine upao u stan Jelice Tatarovski, u čijoj zgradi je iznajmljivao stan dok je bio na studijama stomatologije u NIšu. Bespomoćnu staricu, koja je pritom bolovala od Parkinsonove bolesti, Grahovac je ubo nožem čak 26 puta, zatim ju je osam puta udario čekićem. Tu se nije zaustavio već je nastavio da se iživljava nad unakaženim telom starice udarajući je rukama i nogama. Kao povod stravičnog zločina pominje se koristoljublje, jer je iz stana pokojne bake nestalo 760 evra koji su pronađeni kod Grahovca.

Na glavnom pretresu vođenom danas, član komisi veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu Ana Veljković Đorđević trebalo je da iznese nalaz i mišljenje o uračunljivosti Grahovca, s obzirom na to da se u odbranio predstavio kao neuračunljiva osoba što je posledica zlouptrebe alkohola i droge.

Ipak, Veljković Đorđević je zatražila da se spisi dostave komisiji veštaka kako bi dali dopunski nalaz i mogli kompetentno da odgovore na pitanja tužilaštva.

Predstavljajući se kao neuračunljiva osoba, rekao je da postoji mogućnost da je još nekoga ubio ali da se takođe toga ne seća.

Pri ovakvoj odbrani Grahovac je ostao i kada ga je sud podsetio da je nakon ubistva bio veoma uračunljiv, pošto je potražio pomoć jer se tokom kasapljenja starice posekao.

Okrivljeni se žalio i na period koji provodi u pritvoru, na šta ga je sud podsetio da je okrivljen za najteže delo i da ne očekuje hotelske uslove.

Tokom odbrane, Grahovac je naveo da je za njegovo ponašanje zapravo kriv njegov otac koji ga je kao malog maltretirao pa čak i podvodio, te da ga je prijatelj njegovog oca silovao.

Istakao je i da 760 evra nađenih kod njega ne pripadaju nesrećnoj starici već da ih je zaradio baveći se prostitucijom.

Novo ročište zakazano je za 12. oktobar.

(Mondo/Telegraf.rs)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.