Ubistvo Strahinje Stojanovića i dalje je glavna vest u srpskim medijima.

Svakodnevno se dolazi do novih dokaza i saznanja a jedno od njih je da je i Strahinjin otac, Paja Stojanović (44) bio problematičan čovek kome je, kao i njegovom sinu, život oduzet.

Stojanović stariji bio je osuđivan za silovanje, učestvovao je u pokušaju jednog ubistva, hapšen je zbog tuča i nasilničkog ponašanja.

Ipak, iako je bio poznat policiji, nikada se nije povezivao sa nekim kriminalnim grupama.

Njegovo ubistvo odigralo se 24. septembra 2015. godine u ulici Jovana Stojisavljevića 31 u naselju Galenika, u zgradi u kojoj je imao stan nasleđen od majke. U istoj zgradi živeli su njegovi tast i tašta, ispred čijih vrata je i ubijen.

Napad na Paju Stojanovića započeo je ispred zgrade. Napadač koji se krio u žbunju pripucao je na žrtvu koja je počela da beži. Međutim ubica se nije zaustavljao već je pojurio za Stojanovićem nastavivši da puca.

Konačan hitac ispaljen je na četvrtom spratu.

Kako su komšije svojevremeno pričale, nisu znali da li pucnji dolaze iz prizemlja ili ispred zgrade, a od straha satima nisu smeli da otvore vrata. Jedna stvar koju je više ljudi potvrdilo je da su čuli žrtvu kako izgovara “nemoj brate, nemoj molim te”, na osnovu čega se sumnjalo da je Stojanović poznavao ubicu.

U početku je osumnjičeni za ovo ubistvo bio niko drugi do sin Paje Stojanovića, Strahinja. On mu je navodno više puta pretio jer je maltretirao njegovu majku.

Do današnjeg dana ubistvo Paje Stojanovića 2015. godine I dalje nije razrešeno.

(Mondo)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.