Španski istražitelji otkrili da su državljani Srbije osumnjičeni za likvidaciju Miloša Peruničića u Marbelji naređenje za egzekuciju dobili dan ranije.

Državljane Srbije uhapšene u Španiji zbog sumnje da su u junu učestvovali u ubistvu Miloša Peruničića (41), navodno bliskog škaljarskom klanu, odao je kačket koji su kupili dvadesetak dana pre zločina, ali i kazna za parkiranje!

Poznat sportski brend

Zločin se dogodio 2. juna u centru Marbelje, a mesec dana kasnije lisice na ruke stavljene su Beograđanima Nemanji S. (22), Dušku Š. (29) i Nikoli D. (33).

"Bilo je oko tri po podne kada je muškarac prišao žrtvi na pešačkom prelazu i s leđa ispalio šest hitaca pa pobegao.Svedoci su rekli da je napadač bio u plavoj košulji, s kačketom i rukavicama. Kapa koju je nosio, a potom bacio u grm bila je odlučujući trag", rekonstruisao je zločin portal Niusdijario.

Ubijen zbog droge?

Posle ubistva u centru Marbelje španska policija je žrtvu identifikovala kao Slavišu Zekića iz Srbije. Međutim, vrlo brzo se ispostavilo da je reč o Milošu Peruničiću, rodom iz Bara. Otkriveno je da je reč o čoveku koji je odslužio kaznu zatvora u Španiji zbog droge, ali i koji se u Srbiji dovodio u vezu sa osuđenima za ubistvo Ive Pukanića.

Svedoci su istražiteljima otkrili i da je ubica, pošto se udaljio s mesta zločina, seo na skuter i odvezao se.

"Inspektor je tokom uviđaja pronašao napušteni sivi motocikl marke "burgman", koji se poklapao sa opisom onog na kom je ubica pobegao. Detaljno je pretražio teren i nekoliko metara dalje, pored grmlja, našao je rukavice i kačket. Odeća je bila ključna da se pronađu egzekutori, jer je kačket bio poznatog brenda", otkrili su oni.

Agenti su tada otkrili u kojoj je radnji kupljena kapa, 22. maja. Radnja je imala dobro postavljene kamere i agenti su imali lice ubice, ali i još jednu bitnu informaciju - registarsku oznaku "ford fijeste" kojom se dovezao do radnje, a za koji se ispostavilo da je iznajmljena, otkrili su oni.

Odala ih kazna za parkiranje

"Dvojicu srpskih državljana odala je kazna za parkiranje, koju su platili dok su u maju vozili taj auto."Ford" su agenciji za iznajmljivanje vratili 24 sata posle zločina. Policajci su pregledali ugovor i vrlo lako došli čak i do adrese osumnjičenih. Odmah je pretražena njihova kuća", kaže izvor lista i dodaje da su u kući nađene rukom pisane skice i mapa grada.

"Na njima je bilo označeno gde treba da se čeka, gde da puca i kuda da beži", otkrili su oni.

Paralelno se radilo i na proveri drugih informacija, pa je utvrđeno da je Nemanja S. dva dana pre ubistva doputovao u Španiju letom iz Turske i veruje se da je on taj koji je dobio direktno naređenje za ubistvo Peruničića.

Pali u piceriji

"Istražitelji su tako sklopili ceo mozaik zločina, locirali telefone osumnjičenih i tri nedelje kasnije otkrili da je korisnik jednog od brojeva rezervisao sto za troje u piceriji blizu Đirone", navode oni i otkrivaju da su agenti otišli u restoran i uhapsili osumnjičene.

Podsetite se akcije hapšenja Srba u Španiji:

(Mondo/Kurir)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.