Vedran Repčić, sin čuvenog fudbalera Crvene zvezde Srebrenka Repčića, upucan je na Voždovcu u naselju Braće Jerković i podlegao povredama uprkos naporima Hitne pomoći da ga reanimiraju na licu mesta. Međutim, to nije bio prvi put da neko pokušava da ga ubije.

U martu 2015. godine on je ranjen u pucnjavi koja se dogodila u ulici Dragice Končar.

Tada se sastao sa poznanicima, a nakon kraće svađe jedan od njih je izvadio pištolj i upucao ga.

"Ne znamo šta se tačno dogodilo, ali čula sam nešto, poput pucanja petardi. Nije mi na pamet palo da je reč o pucnjavi. Tek koji minut kasnije, kada sam čula Mirin (Vedranova majka) vrisak i videla da su neke komšije izašle napolje, shvatila sam da je neko upucan. Onda sam saznala ko je u pitanju i da su komšije pozvale Hitnu pomoć i policiju", rekla je tada jedna od komšinica porodice Repčić.

Navodno su tada sina slavnog Zvezdinog fudbalera na prevaru namamili da izađe iz kuće. Susreo se tada sa dvojicom poznanika.

Sumnja se da je došlo do svađe, a onda je jedan od mladića koji su se našli sa Repčićem izvukao pištolj i ispalio više hitaca. Dva su Vedrana pogodila u grudi. Napadaču kao da to nije bilo dovoljno, te je prišao Vedranu bliže i sa razdaljine od oko metar, dok je ovaj ležao na travi, u glavu mu ispalio još dva hica, sa očiglednom namerom da ga "overi".

Napadači su tada pobegli ka Zaplanjskoj ulici. Repčić je tada sa višestrukim prostrelnim i ustrelnim povredama grudnog koša i ekstremiteta i u stanju bez svesti prevezen na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra.

Ovoga puta, atentat u naselju Braće Jerković nije preživeo.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.