Telo pilota Igora Ivanovića (34) iz Borče pronađeno je juče na Kozari kod sela Subotić. Sve do tad porodica mladića koji je avione voleo više od svega, nije slutila da je Igor nastradao.

Nakon dva dana intenzivne potrage za sportskim avionom koji je nestao sa radara iznad Kozare, policija Republike Srpske juče je uspela da locira olupinu aviona duboko u šumi i na jako nepristupačnom terenu. U blizini su pronađena tela žene pilota i Igora Ivanovića koji je leteo s njom jer su bili na zadatku da iz letelice izbace lekove protiv besnila za lisice.

"Javili su nam juče da je on poginuo, ne znamo šta nas je snašlo. Mi smo znali da se traži neki avion, ali nismo ni slutili da je to njegov. Sletelo je 12 od 13 aviona, a on je bio baš u njemu", priča Igorov otac kroz suze.

Ulicom porodice Ivanović u Borči odzvanjali su jauci majke nastradalog mladića. Stariji brat plakao je skrhan bolom.

"Imao je širok krug ljudi oko sebe, svi su ga voleli. Ja sam na lekovima od juče otkako smo dobili vest da je poginuo", kaže kratko njegov stariji brat Ivica.

Komšije i prijatelji okupljaju se danas u domu porodice kako bi im pružili podršku i utehu. Telefon zvoni, a pitanje je uvek isto i puno neverice - kako se to desilo?

"Bila je velika magla, nisu videli gde lete i pali su", kratko i jedva je uspevao da objasni skrhani otac prijateljima.

Igor je, završio mašinsku srednju školu, a pre otprilike 10 godina počeo je da radi na aerodromu Lisičji jarak.

"Imao je mnogo drugara, često je sa njima pričao o devojkama, a ja sam to mogao da čujem kroz vrata", priseća se setno otac i dodaje:

"Zidao sam kuću za sinove kad smo se doselili. Kome će sad ovo da ostane?

Brat Ivica kroz suze kaže da ne zna kako će svojim ćerkama da objasni da njihovog strica, kog su jako volele, više nema.

Majka dvoje dece I. P. (31), državljanka Rumunije i njen saputnik Beograđanin Igor Ivanović (34) poginuli su u padu sportskog aviona "pajper 28", čija je olupina pronađena juče poslepodne na području sela Aleksići, na Kozari, dan nakon što se srušio. Olupina aviona, čiji je nestanak prijavljen u četvrtak oko 14.10, pronađena je u petak oko 15 časova. Uočena su i dva tela, jedno u avionu, a drugo pored ostataka letelice.

(Mondo/Blic)