Više osoba, među kojima ima srpskih državljana, uhapšeno je u Crnoj Gori zbog sumnje da su pripremali likvidacije srpskih državljana Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Budvanina Marka Ljubiše Kana, pišu lokalni mediji.

Inspektori su juče uhapsili L. I. (23) iz Kraljeva na zaobilaznici u blizini gradskog groblja zbog sumnje da je planirao likvidaciju Marka Ljubiše Kana.

Njega vlast Srbije potražuje zbog ubistva Aleksandra Šarca, koji je likvidiran u oktobru u garaži TC Ušće u Beogradu.

Ljubiša je blizak škaljarskom klanu i barskoj kriminalnoj grupi koju je predvodio pokojni Alan Kožar.

Prema saznanjima lista, kod I. koji je lišen slobode u Budvi, pronađeni su pištolj i telefon sa kripto zaštitom. Prema nekim informacijama, imao je falsifikovani pasoš.

U odvojenoj akciji, pod sumnjom da su učestvovali u pripremanju likvidacije Belivuka i Miljkovića osim I. juče su uhapšeni R. S., M. J., kao i D. K., koji je bio zadužen za logistiku i radi kao službenik obezbeđenja na Aerodromu Tivat. Svi su evidentirani kao saradnici kavačkog klana.

Operativci koji rade na ovom slučaju došli su do informacije da je likvidacija Belivuka i Miljkovića naručena iz vrha škaljarskog klana.

Svi uhapšeni poznati su istražiteljima. R. S. je hapšen 2014. zbog pljačke Erste banke kada je sa još nekoliko osoba upao u poslovnicu u centru Tivta i ukrao više od 100.000 eura.

Inspektori Specijalnog policijskog tima u Tivtu otkrili su više štek-stanova koji su koristili uhapšeni J., S. i K., za koje tvrde da su bliski škaljarskom klanu.

U tim objektima, kako navodi , pronađeni su dokazi značajni za istragu. Utvrđeno je da su članovi ove grupe duži period pratili žrtve – Belivuka i Miljkovića.

Njih dvojica su 17. januara došli u Crnu Goru, gde su ih, prema operativnim saznanjima policije, čekali prijatelji iz kavačkog klana blindiranim vozilom.

Potencijalne ubice su bile informisane da targetirane osobe vode računa o raznim oblicima zaštite prilikom kretanja, a prema nekim informacijama do aerodroma u Tivtu je trebalo da se prevezu u blindiranom automobilu. Upravo zbog toga su ubistva Miljkovića i Belivuka planirana na dan kada je trebalo da se vrate u Srbiju, a likvidacija je trebalo da se obavi u ulazu u aerodromsku zgradu.

Samo tri dana nakon ulaska dvojice bezbednosno interesantnih lica iz Srbije – Belivuka i Miljkovića, 20. januara, mediji su izvestili da su privedeni u Odelenje bezbednosti Kotor i to u društvu sa vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom na informativni razgovor.

Osim njih privedeni su i članovi kavačkog klana V. S., M. R. i izvesni K.

Privedeni su prilikom redovne saobraćajne kontrole u tom gradu, a pušteni su nakon detaljnog pretresa i informativnog razgovora jer nije bilo osnova za njihovo dalje zadržavanje.

Zvicer je u maju prošle godine ranjen u pucnjavi koja se dogodila u centru Kijeva.

Na njega je ispaljeno više hitaca. Zbog pokušaja ubistva Zvicera, uhapšeni su u Odesi Baranin S. (M.) D. (30), Podgoričanin E. T. (30) i Nišlije P. J. (46) i M. B. (31).

(Mondo/Beta)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.