Pre nego što je Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, postao jedan od najtraženijih kriminalaca i vođa navijačke grupe "Principi", javnost se prvi put susrela s njegovim nasilničkim ponašanjem 2016. godine kada je napao generalnog direktora FK Partizan Miloša Vazuru.

Tom prilikom su za nanošenje teških telesnih povreda odgovarali Belivuk i njegov saradnik Darko Ristić zvani "Meda", dok je sa njima bio i pokojni vođa "Janjičara" Aleksandar Stanković, poznatiji kao Sale Mutavi koji je ubijen iste te godine u oktobru.

Prema krivičnoj prijavi koju je podnela policija sve se dogodilo ispred prostorija kluba, 28. aprila 2016. godine. Tvrdi se da su Vazuru, koji je dolazio na posao, najpre verbalno napali, da bi zatim usledila tuča. Vazura je uspeo da pobegne. Napadači su brutalno pretukli jednog člana obezbeđenja i vozača.

Sve je otkriveno zbog snimaka sigurnosnih kamera na parkingu gde se vidi kako brutalno "gaze" pripadnika obezbeđenja, dok Stanković ide za njima i posmatra ceo incident, ali ne učestvuje fizički u njemu.

UPOZORAVAMO VAS DA PREDSTOJEĆI SNIMAK SADRŽI UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ!

Godinama nakon toga, Belivuk preuzima ulogu Stankovića kao vođa "Janjičara", a potom grupe "Principi", gde nije bilo mesta više za "konkurenciju".

U januaru 2020. godine, na društvenim mrežama su osvanuli užasni snimci ponižavanja vođe "Partizanovaca" Radeta Petrovića, bliskog prijatelja Miloša Radisavljevića Kimija, takođe vođe navijačke grupe.

Petrovića su Velja Nevolja i članovi njegove grupe "posetili" u jednom kafiću i naterali da, pod očiglednom prisilom i vidno uznemiren, u kameru kaže da su Kimi i on "izdali Partizan", da su "pi***", i da više "neće lagati decu da se Principi kriminalci".

Rat vođa navijača otpočeo je kada su Petrović i Kimi pokušali da osvoje južnu tribinu dovođenjem Splićana, a što se završilo krvavo.

Veljko Belivuk je rano jutro uhapšen na Rudniku, zajedno sa još 16 pripadnika njegove kriminalnce grupe, a određeno mu je trenutno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će svi u petak biti saslušani.

Velja i ostali uhapšeni se terete za ubistvo navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića.

Prema saznanjima, Radojević je otet prošle godine u Kotežu na prevaru, a potom, kako se sumnja, i ubijen, a to sve jer je navodno odbio da plaća reket Belivuku.

Policija je danas blokirala i pretresla stadion Partizana i Crvene zvezde, gde su obili bunkere i tajna skladišta Veljka Belivuka u prostorijama navijača Partizana.

MONDO/Stefan Stojanović Hapšenje Velje nevolje i Marka Miljkovića

(Mondo)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.