Kako su mediji 1995. godine pisali, Nebojša Belivuk (34) 13. februara aktivirao je eksplozivnu napravu i ubio sebe, svoju suprugu Branku (31) i njenu majku Mirjanu Mladenović (55).

U tom trenutku u stanu je bio i Nebojšin tast, kao i svastika, koji su bili povređeni, a u stanu su pored njih bili i tada devetogodišnji Veljko i još jedno dete.

Oni su čudom preživeli razornu eksploziju, koja je demolirala čitav stan.

"Teška tragedija dogodila se u stanu porodice Belivuk, na 16. spratu zgrade. U eksploziji ručne bombe poginuli su Nebojša Belivuk, njegova supruga Branka i njena majka, dok su teško povređeni tast Ratko i svastika Dragana", pisale su novine pre 26 godina.

Kako su naveli, pozivajući se na izvore iz istrage i komšije, strahovit prasak se začuo oko 19 sati.

"Pomislio sam da se otkačio lift. Istrčao sam iz stana i ugledao stravičan prizor. Vrata stana Belivuka bila su kompletno sa okvirom razvaljena. Iz njihovog stana kuljali su vatra i dim, čuli su se jauci i zapomaganje", ispričao je jedan komšija medijima.

 Stanari ove zgrade i dan-danas se sećaju tragedije.

Belivuk je i sam govorio o tome da je odrastao bez roditelja, i to na suđenju...

Kad je bio optužen za napad iz 2016. na obezbeđenje Miloša Vazure. Tada je rekao da mu je čovek iz Vazurinog obezbeđenja opsovao mrtvu majku....

Veljko Belivuk je najpre bio navijač Rada, a potom je prešao u navijačku grupu Janjičari, koju je posle pogibije svog prijatelja Aleksandra Stankovića preuzeo i preimenovao u Principe.

Navijačka grupa mu je služila kao paravan za vršenje različitih krivičnih dela, među kojima su i ona najmonstruoznija - otmice, mučenje, kasapljenje žrtava i ubistva.

(MONDO/Kurir)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.