Dečak D. S. (5) iz Velike Grabovnice kod Brusa se, prema priči rođaka, utopio u malom ribnjaku koji pripada komšijama i udaljen je oko stotinak metara.

Prethodno je više puta pokušavao da dođe do malog bazena sa ribama, iako nije imao običaj da se ranije igra tamo. U Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu potvrđeno je da istražuju sve okolnosti koje su dovele do strašne nesreće.

"Ranije nije odlazio do tog ribnjaka, a tog dana više puta je pokušao da otrči, dete kao dete, htelo je verovatno da gleda ribe i da se poigra. Da bi ga sprečili da i dalje pokušava, porodica je privezala kanapom kapiju, ali verovatno da je, kako se sumnja, dete uspelo da se provuče ispod", pričaju rođaci nastradalog.

Poznanik porodice nastrafdalog dečaka je prvi shvatio šta se dešava, skočio je u vodu, ali već je sve bilo kasno, dečaku nije bilo spasa, ispričali su meštani.

"Dečaka su odvezli u Hitnu pomoć, ali tu su mogli samo da konstatuju da više nije živ", kaže nezvanično izvor iz sela. Pretpostavlja se da je mališan hteo da gleda ribe i da je tako, slučajno, upao u ribnjak.

Na žalost, sve je bilo kasno kada je nađen. Umesto da se raduju najsrećnijem hrišćanskom prazniku, porodica čeka nalaze obdukcije.

Roditelji D.S., otac S.S. i majka I.S. su očajni! Pored D.S. imaju još jednog, mlađeg sina. Žive zajdeno u zajednici sa babom i dedom. O tragediji koja je pogodila ceo bruski kraj piše se na društvenim mrežama. Objavljuju se potresne poruke na društvenim mrežama, svi se opraštaju od mališana.

"Neka ga anđeli čuvaju, iskreno saučešće, kakva tuga velika", samo su neke od brojnih poruka koje su preplavile društvene mreže.

(MONDO/Novosti)