Regionalne službe bezbednosti, predvođene srpskim operativcima iz Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno informativne agencije (BIA), locirale su navodnog vođu "kavačkog kriminalnog klana", Radoja Zvicera. Oni su ga navodno locirali u u jednoj od zemalja Južne Amerike.

Zvicer navodno neprestano menja boravište, pa čak i države na tom kontinentu, kako bi umakao poteri i izbegao hapšenje. Kako prenose beogradski mediji, njemu policija praktično diše za vratom. Srbija je za Zvicerom raspisala "crvenu poternicu", a u potragu se u u međuvremenu uključila i Crna Gora. 

"Za kretanje po Latinskoj Americi koristi lažna dokumenta ali ga i čuvaju tamošnji narko-bosovi", navodi izvor i dodaje: 

"Prema informacijama kojima raspolažemo ima falsifikovana dokumenta Severne Makedonije, Hrvatske i Ukrajine. Bez obzira na veze sa kokainskim kartelima, njegovo hapšenje je pitanje dana."

Radoje Zvicer je, prema operativnim saznanjima evropskih policija, navodno jedan od glavnih snabdevača kokainom u Evropi,  a krijumčarski lanac na čijem je čelu jedan je od najuhodanijih i sve doskora, kako prenose mediji, najzaštićenijih.

U istrazi protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Srbiji došlo se do saznanja da su oni ne samo deo ovog švercerskog lanca, već da je navodno njihov vođa upravo ovaj Kavčanin. Ne samo da su trgovali narkoticima već su, kako mediji tvrde, po Zvicerovom nalogu ubijali i suparnike.

MONDO/Stefan Stojanović MONDO

"Neka od najmonstruoznijih zverstava počinili su po direktom nalogu Radoja Zvicera", ističe sagovornik.

Kako bi mu navodno pokazali lojalnost, ova grupa je osumnjičena da je organizovala i počinila brojne likvidacije u regionu, ali i širom Evrope.

MUP Srbije Velja Nevolja dokazi iz vikendic

Srpska policija je u "štek" vikendici u Ritopeku nadomak Beograda nedavno pronašla arsenal oružja, ali i industrijsku mašinu za mlevenje mesa i kostiju, a veštačenjem su u njoj identifikovani ljudski biološki tragovi.

MUP Srbiije Pogledajte kako iznutra izgleda vikendica Velje Nevolje u Ritopeku.

(MONDO/Novosti)