Preko 80 pripadnika Sektora za vanredne situacije i 13 pripadnika Helikopterske jedinice sa četiri helikoptera uspeli su da stave pod kontrolu zapadnu stranu požara kod Nove Varoši, prenosi RTS.

Ministarstvo unutrašnjih poslova preusmerilo je snage na istočnu stranu požara na otvorenom u selu Negbine. Tokom dana, na delu teritorije opštine Nova Varoš proglašena je vanredna situacija, stoji u saopštenju MUP.

Teško pristupačan teren i jak vetar otežavaju obuzdavanje ove prirodne katastrofe. Vatrogasne ekipe iz više gradova štite naselja, pre svega delove Negbina, kako vatra ne bi krenula ka kućama.

Na gašenju požara angažovani su vatrogasci-spasioci iz 13 organizacionih jedinica MUP-a, kao i pripadnici Helikopterske jedinice, koji su u 36 naleta izbacili oko 46 tona vode.

"S obzirom na vremenske uslove i najavljenu veoma visoku temperaturu, kao i promenu kretanja vetra po smeru i intenzitetu, očekivano je dejstvovanje i tokom sutrašnjeg dana radi brže lokalizacije i likvidacije požara", naglašava se u saopštenju MUP-a.

RTS/PrintScreen Požar u Murtenici

Noćas će u akciju stupiti i dodatne ekipe, a ako ne bude novih problema zbog vetra, ujutru bi požar trebalo da bude obuhvaćen sa svih strana.

(MONDO)