Klan oko Belivuka se za sada tereti za najmanje pet ubistava, među kojima je i ubistvo Gorana Veličkovića Goksija. Prema pisanju medija, on je navodno svojom mirnoćom iznenadio ubice.

Bojan Hrvatin, koji će navodno biti jedan od svedoka saradnika, izjavio je da je Veličković počeo da upućuje žestoke psovke Belivuku i Miljkoviću kada je shvatio da će ga najpre mučiti pa ubiti.

"Marko Miljković mi je rekao da se Goksi dobro držao i da je bio najhrabriji. Rekao mi je da ga je lično ubio jednim udarcem sekirom. Kazao je da ga je dobro pogodio pa nije morao da ga udari dva puta", naveo je Hrvatin.

Fotografije zločina su poslali i nekadašnjem vođi Partizanovih navijača Milošu Radisavljeviću Kimiju, dodao je on.

Ubice su u telefonskim razgovorima do kojih je došla policija, komentarišući mučenje i likvidaciju Goksija navodno pominjale: "Ovaj je lud... Definitivno je lud...Nisam ni mislio da će da moli za život...".

Na pomenu koji je danas održan među prvima se ispred Saborne crkve pojavila Goranova neutešna supruga Jelena zajedno sa njegovom porodicom. 

"Goranovo ime svakodnevno se spominje u novinama i sve je već rečeno. Trenutno nismo u stanju da govorimo. Razumite nas", rekli su najbliži iz Goksijeve porodice.

Dok se ispred Saborne crkve okupljala najuža rodbina i prijatelji Veličkovića ulicom je odjeknulo skandiranje grupe navijača Partizana koji su sa Milošem Radisavljevićem Kimijem na čelu i svi u istim majicama došli da se oproste od vođe podgrupe "Jang bojs".

Goksi, bićeš uvek deo nas" i "Gore na nebu armija prava", bilo je ispisano na majicama.

Na Dorćolu je danas osvanuo i mural sa Goksijevim likom.

goran veličković goksi grafit
Kurir/Dado Đilas 

Podsećamo, Goran Veličković je poslednji put viđen 3. avgusta oko 16.30 sati u Višegradskoj ulici u centru Beograda i od tada mu se izgubio svaki trag.

Prema podacima iz policijske istrage Veličković je na prevaru namamljen u "kuću smrti" u Ritopeku gde su ga mučili i ubili, a potom i iskasapili njegovo telo. Jezivu fotografiju zločina su zatim poslali šefu suprotstavljenog klana Filipu Koraću.

Belivuk i Miljković i njihova kriminalna grupa zasad se optužnicom sumnjiče za monstruozna ubistva Gorana Veličkovića, Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića i Lazara Vukićevića.

Tužilaštvo je predložilo doživotne kazne zatvora za Belivuka i Miljkovića.

(Mondo/Srpski telegraf)