Tragično se završila potraga za porodicom Đokić iz Aleksinca koja je nestala pre šest dana, u nedelju posle ponoći. U prepodnevnim satima policija je pronašla njihov automobil koji je zapaljen, a nakon nekog vremena, nađena su i tela za koja su forenzičari utvrdili da su Goran, Gordana i Lidija Đokić.

Šta će pokazati istraga, kako su i zbog čega Đokići stradali?

O ovim temama u emisiji "Usijanje" na Kurir televiziji govorili su predsednik Sindikata policije i policijskih starešina Blažo Marković i Zoran
Milosavljević sa Instituta za političke studije koji je bio u kontaktu sa članovima porodice nakon vesti o smrtnom ishodu.

"Svakog normalnog čoveka je ovaj zločin potresao. Policajcima koji su pronašli tela trebaće vremena da se oporave. Zapaljena tela su najteža za forenzičare. Iz ugla policajca, mnogo mi je teško. Ubio ih je neko koga su dobro poznavali", istakao je Marković, a Milosavljević se složio:

"Oni nisu tražili pomoć, definitivno je tu bio neko ko ih dobro poznaje. Ipak su to tri osobe. U prethodnom periodu Goran je imao pretnje u menjačnici, što se dešavalo više puta. Zato je preventiva veoma bitna. Svaki vid reketiranja se mora prijaviti".

Oni su dodali da je sve "izuzetno dobro isplanirano i da iza ovoga mora da stoji dobro organizovana logistika da bi se ovo izvelo."

Marković je naveo da su tela zapaljena da bi se uklonili dokazi, kao i da to mnogo otežava posao forenzičara. Očekuje se tek potvrda DNK i kako je došlo do ubistva, istakao je Marković i dodao da postoje spekulacije da su sva tri tela nađena vezana.

Pogledajte scene sa mesta zločina:

Kurir/Marko Smiljanić Mesto gde su pronađena tela porodice Đokić

Jedna od pretpostavki je, kako kaže Marković, da je neko platio profesionalca da izvrši ova ubistva.

(MONDO)