Procesom istrage se zaključilo da je do stravične saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli Srbi - majka i njena dva sina u Hrvatskoj, najverovatnije došlo jer je vozač kamiona Armin B., koji je izazvao udes, vozio brzinom većom nego što je to bilo dozvoljeno, po klizavom putu.

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak na auto-putu kod Okučana u Hrvatskoj stradala je cela porodica iz Srbije - majka (57), stariji sin (38) i mlađi sin (35), a nezgodu je izazvao mladić iz Bosne Armin B. (25) koji je vozio neprilagođenom brzinom.

U desnoj traci auto-puta su se satima nakon nesreće mogli videti smrskan automobil, uništeni kamion nasukan na bankinu sa desne strane puta, delovi ovih vozila i staklo razbacani po putu. Uviđaj je trajao satima, sve do večernjih časova. Preko sedam sati je policija bila na licu mesta, ali je utvrdila je okolnosti nezgode koja je odnela tri života srpskih državljana.

"Armin je u 15.10 vozio kamion s prikolicom koja služi za prevoz automobila. Brzinu vožnje, kako je utvrđeno, nije prilagodio uslovima na putu, u vreme kada je kolovoz bio klizav. Iz tog razloga je u jednom trenutku prešao na suprotnu stranu puta, a tad mu je u susret naišao "reno" kojim je upravljao D. P. (38)", navedeno je u krivičnoj prijavi podnetoj protiv mladog vozača.

"Kamion je prvo udario u zaštitnu ogradu, a onda je zadnjim delom zakačio prednji deo automobila. Kako je nastavio da se kreće nekontrolisano, udario je i zadnji deo vozila", dodaje se.

Dvadesetpetogodišnji vozač kamiona je na licu mesta uhapšen kroz nekoliko sati od tragičnog događaja, uzeta mu je krv na analizu kojoj je trebalo da se utvrdi da li je bio pod uticajem alkohola dok je vozio, međutim, mediji nisu preneli do danas šta je njome utvrđeno. Pored toga, još jedna je stvar ostala da se ispita, a to je da li je u vreme kada je izazvao sudar Armin koristio mobilni telefon.

Tokom vikenda vozač je priveden na saslušanje. Prema onome što su zabeležili hrvatski reporteri, mladić je bio vidno utučen. Pognute glave, sa kapuljačom na glavi, maskom preko lica i lisicama na rukama odveden je u tužilaštvo u Slavonskom Brodu.

Tela članova porodice iz Srbije poslata su na obdukciju, koja takođe treba da pokaže i da li je, kojim slučajem, stradali vozač imao alkohola u krvi.

Još uvek se u medijima nije pojavila informacija o identitetu stradalih, koje u prvi mah nakon nesreće ni policija nije mogla da identifikuje. Javnost su obelodanjeni samo inicijali vozača D. P. (38) i godine majke i drugog sina.

(MONDO/Blic)