Na imanju penzionisanog vatrogasca Gorana Džonića, osumnjičenog da je u noći između 26. i 27. septembra u Moravcu ubio i opljačkao svog brata od tetke Gorana Đokića (57), snaju Gordanu (56) i bratanicu Lidiju (25), istražitelji su pronašli još 10.000 evra, za koje se sumnja da su oteti od Đokića u noći ubistva.

Kako se saznaje, ova svota novca nađena je prilikom naknadnih pretresa imanja i to u Džonićevoj garaži, koja se nalazi u sklopu njegove kuće u Moravcu. Novac je bio sakriven u jednoj kartonskoj kutiji nalik paketu. U četvrtak na saslušanju tužilac je pitao Džonića da li zna poreklo tog novca, a on je tada, prema rečima izvora, prebledeo.

"Kada je upitan za tih 10.000 evra, on je prvo gledao belo. Potom je odmahnuo rukom, rekavši da o tome ništa ne zna i 'da mu je to sigurno neko smestio'", ističe izvor i dodaje da je na posedu Džonića nađeno više od 53.000 evra.

Istragom je utvrđeno i da je posle ubistva Đokića Goran Džonić jednom rođaku iz Aleksinca vratio 8.000 evra.

"Zasad je pronađeno nešto više od 60.000 evra, za koje se osnovano sumnja da su otete od žrtava. Postoji sumnja da je Đokić imao dosta više para, kao i da ih je osumnjičeni sakrio na različitim lokacijama. Naime, odmah posle hapšenja policija je na placu sina Gorana Džonića pronašla 43.000 evra. Te pare su bile zakopane ispod jedne šljive. Istog dana je u usisivaču u Džonićevoj kući nađen još jedan svežanj novčanica, a sada je i u garaži otkriveno još 10.000 evra", objašnjava izvor.

Facebook/privatna arhiva Goran Džonić

Sagovornik napominje i da su na novčanicama izolovani DNK tragovi Gorana Đokića, kao i osumnjičenog Gorana Džonića.

"Međutim, on sada tvrdi da su mu te pare podmetnute, tj. da nije on taj koji ih je sakrio. Za zakopane evre je rekao da su braća Milošević, poznatija kao Jojke, za koje tvrdi da su mu saučesnici, zakopala pare na placu njegovog sina, jer je tu najbezbednije", naglašava izvor i dodaje da su Džonićeve priče u najmanju ruku nebulozne.

Kako ističe sagovornik, ono što Džonića direktno povezuje sa parama jeste njegov DNK, te je nesumnjivo da je on dodirivao te pare, tako da njegova odbrana praktično pada u vodu.

Izvor podseća da je osumnjičeni Džonić nakon hapšenja, na pitanje da li je on kopao u sinovljevom dvorištu rekao: "Možda sam ja, a možda je i moj sin", i tako praktično uperio prst i u rođenu decu kao moguće izvršioce zločina.

Kurir/D.Ilić Spaljeni automobil porodice Đokić

Da podsetimo, Goran Đokić je uvek kod sebe u automobilu imao veću svotu novca, kako su posvedočili najbliži poznanici.

Navodno, upravo Goran Džonić, koji mu je brat od tetke i koji mu je bio blizak, znao je taj detalj jer mu je ranije popravljao kola.

"Navodno, Džonić je od Đokića pozajmio pare pre izvesnog vremena, pa je moguće da je motiv zločina koristoljublje, ali i rešavanje Džonićevih finansijskih problema", zaključuje izvor.

Pogledajte ekskluzivni video o tome kako se Goran Džonić ponašao na sahrani porodice Đokić.

(MONDO/Kurir)