U Tužilaštvu za organizovani kriminal završeno je saslušanje Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Nebojše Jankovića po zamolnici crnogorskog tužilaštva u okviru istrage koju protiv njih vodi zbog dva ubistva i jedne otmice.

Branilac Belivuka i Miljkovića, advokat Dejan Lazarvić, izjavio je posle saslušanja da je Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore njima, kao i Nebojši Jankoviću i Ratku Živkoviću stavila na teret krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo. 

Belivuk i Miljković su negirali krivična dela za koja se terete i detaljno izneli svoju odbranu, tvrdeći da u vreme tih ubistava nisu ni bili na teritoriji Crne Gore.

"Belivuk ima svojstvo organizatora, a ostali članova. Oni su dali odbranu, Belivuk, Miljković i Janković, da nisu izvršili krivična dela i objasnili da tada nisu bili na teritoriji Crne Gore", naveo je Lazarević.

MONDO/Stefan Stojanović MONDO

Kako je naveo, oni se nisu branili ćutanjem, ali kako nisu dobili sve materijale, nisu mogli da se izjasne o navodima o navodnom sklanjanju tela, krečenju kuće i ukljanjanju tragova.

Nakon saslušanja Belivuk, Miljković i Janković su vraćeni u Okružni zatvor u Beogradu.

(MONDO)