Potraga za Katarinom P. iz Predejana, koja je u subotu ujutru nestala u reci nakon stravične saobraćajne nesreće kod Vladičinog Hana, nastavljena je jutros u Južnoj Moravi, potvrđeno je iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju. U automobilu koji je sleteo u reku su bile četiri ženske osobe. Nadležne službe su naložile i Vlasinskim hidroelektranama da obustave sav dotok vode kako bi se smanjio nivo Južne Morave i roniocima olakšala potraga.

"Jedna je izvukla drugu iz reke i povukla ka obali. Pogledom su pratile kako reka nosi telo njihove drugarice Anđele, a Katarinino nisu ni videle...", rekli su meštani sela Predejane iz kog su četiri devojke koje su doživele stravičnu saobraćajnu nesreću kod Vladičinog Hana.

Kažu da svi traže četvrtu devojku i da su izašli da pomognu u potrazi: "Celo mesto se diglo od jutros. Svi traže Katarinu... Krenuli su odozgo nizvodno od mesta nesreće. Prešli su više od 30 kilometara, a ronioci pretražuju po reci", rekao je komšija devojaka.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 4 ujutru u subotu, u automobilu su bile četiri devojke starosti od 20 do 22 godine, sve iz Predejana. Automobil se kretao iz pravca Vladičinog Hana magistralnim putem ka Predejanu, kada je prilikom izlaska iz tunela kod mesta Džep probio zaštitnu ogradu na mostu na Južnoj Moravi i sleteo u reku, sa visine od oko 20 metara. Tom prilikom poginula je Anđela M. iz Predejana. Anđela S. koja je upravljala vozilom i Kristina M. su prošle sa povredama glave i ogrebotinama, van životne opasnosti su i zbrinute su u Zdravstvenom centru Vranje.

"Devojke su na posmatranju i još uvek nismo uzeli izjave. Saobraćajni veštak je odradio veštačenje", kaže ona za "Blic".

Prema preliminarnim rezultatima, vozilo se kretalo brzinom od oko 100 kilometara na čas, što je prebrza vožnja za te uslove.

U subotu ujutru na području Vladičinog Hana padao je sneg pa se pretpostavlja i da je kolovoz bio klizav. Prema podacima sa uviđaja auto je zakačio desetak zaštitnih stubova na ogradi pre nego što je probio bankinu i ogradu i sleteo u reku. Kako sada stvari stoje, devojka koja je vozila auto, ući će u krivični postupak. Prema nezvaničnim informacijama imala je 0,3 promila alkohola u krvi. Takođe, navodno je bila na probnoj vozačkoj dozvoli, pa nakon 23 časa nije ni smela da vozi.

(Mondo/Blic)