Nikšićaninu Milu Jovanoviću i navodnim pripadnicima škaljarske kriminalne grupe neće se suditi za pokušaj ubistva Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, odlučio je podgorički Viši sud, ocenjujući da nema mesta optužbi da su izvršili krivično delo - teško ubistvo u pokušaju.

Istovremeno, predsednik tog suda Boris Savić odlučio je da se Podgoričaninu Janku Vukadinoviću, Jovanoviću, Radovanu Stanišiću, Amiri Mujahodžić, Dušanu Ivanoviću i Momčilu Miliću sudi zbog stvaranja kriminalne organizacije i nedozvoljenog držanja oružja, pišu podgoričke Vijesti.

Podsetimo, Belivuk i Miljković bili su, početkom prošle godine, u poseti Crnoj Gori. Belivuk je sa jednim od navodnih vođa kavačkog klana Radojem Zvicerom tada priveden u kotorsku policiju, budući da je reč o bezbednosno interesantnim licima, ali kako nije bilo elemenata za njihovo zadržavanje, oni su pušteni na slobodu.

Ubrzo nakon toga su se vratili u Srbiju, a crnogorski pravosudni organi saopštili su da je na tivatskom aerodromu planirana njihova likvidacija te da je, zahvaljujući brzom akcijom policije, taj plan osujećen.

Veljko Belivuk, njegova desna ruka Marko Miljković Mesar i još 20 pripadnika njihove kriminalne grupe su uhapšeni 4. februara, samo nekoliko dana nakon što su se Velja Nevolja i Miljković vratili iz Kotora. Belivuk i pripadnici njegove kriminalne grupe terete se da su pod okriljem Partizanove navijačke grupe "Principi", a pod direktnom komandom "kavačkog klana", ubijali, reketirali i preprodavali ogromne količine droge u Srbiji i regionu.

Belivukova kriminalna grupa dovodi se u vezu sa kavačkim klanom u Crnoj Gori, a Belivuk i Miljković su osumnjičeni za tri likvidacije u toj zemlji. I dalje su u toku istražne radnje u tim postupcima.

TV Pink / screenshot, TV Pnik/Printscreen Velja Nevolja slike Ritopek

(Mondo)