Kod Kostolca, u blizini sela Ostrovo, pronađen je leš muškarca.Telo je pronađeno oko 15 časova. Drugi detalji, za sada, nisu poznati.

Sumnja se da je reč o čoveku od oko 80 godina čiji nestanak je prijavljen pre mesec dana i koji je sam ušao u vodu u blizini mosta na Velikoj Moravi, saznaje Kurir. Više javno tužilaštvo u Požarevcu naložilo je obdukciju, a čeka se i identifikacija od strane porodice.

Podsećamo, iz Dunava kod Kostolca 4. marta je izvučeno beživotno telo nepoznate muške osobe. Ono se nalazilo u fazi raspadanja, pa bliži podaci o stradaloj osobi za sada nisu poznati. Telo je pronađeno u takvoj fazi da je teško utvrditi pol i godine.

Dva dana kasnije završena je obdukcija. U pitanju je muška osoba, krupnije građe, a po razvijenim butinama najverovatnije je bio sportista.

"Biće podneta inicijativa od strane policije za dobijanje DNK profila. Po naredbi Višeg javnog tužilaštva u Požarevcu, nadležna ustanova će odrediti DNK profil utopljenog lica. Upoređivanjem sa DNK profilom u bazi podataka ili uzimanjem DNK profila od strane porodice, pokušaće se određivanje identiteta lica", kaže izvor.

(Mondo)