Darko Šarić se sumnjiči da je početkom 2020. organizovao kriminalnu grupu koja se dovodi u vezu sa ubistvom njegovog nekada bliskog saradnika Milana Milovca koji je te godine likvidiran u Ekvadoru, a sada je otkriveno da je navodno preko Skaj aplikacije organizovano njegovo ubistvo.

Milovac je inače, bio blizak saradnik Darka Šarića i bio je obuhvaćen optužnicom protiv Šarićeve grupe za šverc kokaina, ali je bio u bekstvu i o njemu se ništa nije znalo sve do 2020, kada je upucan u Ekvadoru.

Prema pisanju hrvatskog Jutarnjeg lista, većina dokaza protiv kriminalne grupe, čiji je deo uhapšen u Zagrebu, pribavljen je putem međunarodne pravne pomoći, odnosno posle razbijanja šifara za tajnu komunikaciju.

"Sumnjam u Čupavog. Taj se oteo kontroli i mislim da mu je sada kraj. Ne želim da razmišljam hoće li nam namestiti nekog. Taj smrad će sad dobiti svoje. Ja sam pokušao sve jer smo bliski. Uprkos svemu, on ne menja ponašanje. Završićemo ga. Sve sam bežao od toga, mislio urazumiće se", jedna je od presretnutih poruka, prema pisanju Jutarnjeg lista.

Kako navode, reč je o komunikaciji preko Skaja u februaru 2020. između osobe čiji je identitet bio skriven iza PIN-ova 8I1JDW, 2MIPSK i F8BD55. Oni navode da hrvatski istražitelji sumnjaju da je to bio telefon koji je koristio Darko Šarić i da je poruke razmenjivao sa Petrom Ćosićem, zvanim Šarac, koji je uhapšen kao organizator hrvatskog dela grupe.

milan milovac.jpg
Privatna arhiva 

Milovac je, podsetimo, navodno bio Šarićev saradnik kom se sudilo u odsustvu i u postupku koji se protiv Šarića u beogradskom Specijalnom sudu vodi za šverc kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Međutim, on je od 2010, kada je pokrenuta akcija "Balkanski ratnik", bio u bekstvu i o njemu se ništa nije znalo do kraja 2020, kada je upucan u Ekvadoru. Šariću i Ćosiću je na teret stavljeno da su organizovali njegovo ubistvo jer se "oteo kontroli".

"Posebno je zanimljiva osoba koja se skriva iza PIN-ova 8I1JDW, 2MIPSK i F8BD55, budući da je reč o nekome kome su Ćosić, ali i drugi osumnjičeni, pa i ubijeni Milovac, iskazivali veliki respekt i odanost. Misteriozni "gospodin 8I1JDW, 2MIPSK, F8BD55" pojavljuje se samo u komunikaciji kojom se dogovara o ubistvu Milovca", navodi ovaj hrvatski list.

U istrazi koja se paralelno vodi u Hrvatskoj, kako navode, veliki deo tajnih PIN-ova je otkriven, pa se tako sumnja da je Ćosić na Skaju bio Džiboni, Milovac - Ludi, dok je i dalje misterija ko je Dr Pasta, ali i ljudi pod navedenim PIN-ovima.

Kurir/Ana Paunković Specijalci Hapšenje Šarića

 (MONDO/Jutarnji List)