Detektiv Braca Zdravković istraživao je ovaj nezapamćen zločin i izneo neke detalje koji javnosti do sada nisu bili poznati, on je hronološki opisao šta se tačno događalo u životima ovo dvoje ljudi. Ivan i Biljana živeli su skupa sve do 2017. godine kada je on odlučio da ode u Rusiju kako bi zaradio više novca.

Po završetku srednje škole Biljana je odlučila da se uda za Ivana koji je živeo u susednom selu, ubrzo su dobili i ćerku. Živeli su kod nje u porodičnoj kući, a Ivan je radio građevinske poslove dok je Biljana radila u jednoj firmi u Leskovcu.

Kako je vreme odmicalo, porodica se proširila, oni su dobili troje dece, a Ivan je odmah rekao da će retko dolaziti kako bi zaradio što više novca, i od tada mu se gubi svaki trag.

Ivan ima novu porodicu u Rusiji

Biljana je svojim prijateljicama i rođacima govorila da je on počeo novi život u Rusiji, da živi sa nekom ženom i da ne želi ni sa kim da kontaktira pa čak ni sa svojom porodicom. Kako Braca kaže, Ivan je tada u očima meštana postao loš čovek i ljudi su prosto prestali da se raspituju o njemu.

Kada je počeo rat između Rusije i Ukrajine komšije su ponovo počele da se raspituju o Ivanu, zanimalo ih je da li se on javlja i da li će se sada vratiti. Biljana je govorila kako Ivan uskoro treba da dođe i da joj je obećao da će se pomiriti i ponovo venčati u jednom manastiru kao i da ona jedva čeka da se to desi.

Međutim, Biljana je 23. juna rekla svojoj deci da im tata dolazi i da njih dvoje idu do manastira Tumane, da će se zadržati 2-3 dana i da će se nakon toga svi zajedno preseliti u Beograd jer je, kako je pričala, Ivan kupio stan i automobil u Beogradu. Istog tog dana kada je Biljana otišla, ćerka ju je zvala, ali se ona nije javila.

Zatim je nastavila da je zove i sutradan odnosno 24. juna i 25. juna ujutru ali odgovora nije bilo. Ćerka je shvatila da se njenoj majci nešto desilo i otišla je u policiju da prijavi nestanak. Istog momenta kreće potraga za Biljanom Stojanović.

U ponedeljak, 27. juna rano ujutru, najstarijoj ćerki sa nepoznatog broja stiže jeziva poruka u kojoj piše "Ne tražite je u manastiru već u desnoj strani dvorišta".

Pronašli Biljanin leš u šupi

Policija je nakon toga došla, ušli su u šupu i zatekli Biljanu kako leži na belom čaršafu i pored nje praznu kutiju lekova za spavanje. Njeno telo je već bilo u fazi raspadanja jer su bile ogromne vrućine. Mrtvozotnik je zaključio da je uzrok smrti nastupila trovanjem lekovima te nije tražio nikakvu obdukciju.

Krivili Ivana za Biljaninu smrt

Svi su krivili Ivana zbog Biljanine smrti Odmah sutradan, 28. juna, obavljena je sahrana, a celo selo je bilo oblepljeno umrlicama na kojima je, među ožalošćenima iz porodice, pisalo i Ivanovo ime. Svi su mislili da se ubila jer nije mogla više da izdrži da živi sa činjenicom da ju je muž ostavio samu sa troje dece i svi su oduđivali i krivili Ivana.

Ivanov rođeni brat je izašao ispred kuće da proluftira glavu i ne sluša te priče koje osuđuju njegovog brata, pa mu je nešto zapalo za oko.

Prvo što je spazio jeste da beton po boji odudara od ostatka poda. To mu je bilo sumnjivo, uzeo je kramp i počeo da kopa. Beton se veoma lako rušio što mu je bilo čudno i kada je otklonio beton naišao je na delove ljudskog tela i tada je pozvao policijsku stanicu i prijavio da je pronašao ostatke nečijeg tela na istom mestu.

Policija je odmah došla i počeo je uviđaj, pronašli su ostatke obezglavljenog tela koje je bilo zabetonirano na istom mestu gde je pronađena i ona, a u buretu.

Ivan je otkrio Biljaninog ljubavnika?

"Moja pretpostavka je da je najverovatnije neko Ivanu rekao da ona ima ljubavnika. On je došao a da se nikome nije javio da dolazi, došao je avionom do Beograda, a zatim kući i najverovatnije je došao kasno u noć. Ta noć ga je pojela. Samo Biljana zna kako. Došao je i završio je tamo gde su ga pronašli i nikad ga ne bi pronašli da Biljana nije sebi oduzela život na istom mestu. Ona je to uradila jer nije mogla da izdrži pritisak sopstvene savesti i nije mogla više da izdrži pitanja familije i poznanika o Ivanu.

Biljana je najverovatnije shvatila da je uzalud ubila svog muža i da ne može da se uda za advokata jer je ona pred zakonom udata za svog supruga, a Ivan je pred zakonom živ. Da bi se razvela treba da dođe on ili da pošalje svog advokata i pošto se našla u mat poziciji, verovatno više ne mogavši da živi sa teretom zločina koji je nosila na svojim plećima, odlučila je da izvrši samoubistvo trovanjem lekovima", priča Braca i dodaje:

"Ovo može da organuzuje samo podvojena ličnost, nikako ne mogu da shvatim da neko ko ovo uradi može da planira život i da uđe u ljubavnu vezu sa nekom drugom osobom. Ja ne opravdavam nijedno ubistvo, ali mafijaška ubistva su neuporediva sa ovakvim slučajevima.

Ako je htela da živi sa nekim drugim mogla je da kaže da se razvode i kraj priče. On je bio u njenoj kući, nije morala nigde da ide i sa njim je imala 3 dece. To je apsolutno neshvatljivo", zaključio je detektiv Braca Zdravković u emisiji "Lovci na ubice".

(MONDO)