Glavni zadatak Danijela J. (41), službenika UKP, njegove supruge Dušice J. (39), pripadnice BIA, kao i bivšeg policajca K. M. i vozača kamiona Ž. F. iz Aranđelovca je, kako se sumnja, bio prenos novca koji je zarađen prodajom kokaina, iz Holandije do Srbije i Crne Gore za šefa kavačkog klana Radoja Zvicera. Prema novim saznanjima "Blica", ova kriminalna grupa po turi je prenosila iz Holandije između 1,5 do dva miliona evra! Njihova provizija iznosila je 1,5 odsto.

Uhapšeni pripadnici MUP i BIA radili su za Ljubomira Milovca, visoko rangiranog policajca-kriminalca iz Crne Gore i za šefa kavačkog klana Radoja Zvicera. Danijel J. je zloupotrebljavajući službeni položaj, za potrebe kriminalne grupe, vršio provere kroz baze podataka MUP-a, pribavljao podatke o istragama koje vodi UKP i poverljive podatke saopštavao ostalim članovima ove kriminalne grupe.

Proveravao je i podatke oko Veljka Belivuka i to prenosio Zviceru i Belivukovoj ekipi. Osumnjičenima je, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal određeno zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, pranje novca, a policijski službenik D. J. i pripadnica BIA D. J. i zbog krivičnih dela zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz člana 98. Zakona o tajnosti podataka.

(MONDO/Blic)