Zbog sumnje da su sedam sati silovali devojčicu (11) u Prištini uhapšeni su Ekrem R. (26) , njegov brat G.R. (16) , G.J. i Dž.S, kao i Š.K, a nakon hapšenja njima je određen pritvor. Za ovih nekoliko dana pojavilo se više verzija događaja, a na Instagram stranici" feminsm.ks" do detalja je opisan horor koji je nesrećna devojčica preživela.

Kako se navodi na pomenutoj stranici, horor je počeo u parku kada je najstariji među silovateljima prišao devojčici. "Jedanaestogodišnja devojčica bila je u parku u Prištini kada joj je prišao E.R. (26) i rekao joj: 'Dušo, sviđaš mi se', ubrzo nakon toga joj je dodirnuo stomak i leđa. Doveo ju je u neprijatnu situaciju, ali ona nije mogla da reaguje jer joj je nasilnik stavio ruku na usta kako bi ćutala", navode na instagram stranici i dodaju: "Tu je bio i njegov mlađi brat. Skinuli su devojčicu, a E.R. bio je prvi. On ju je prvi silovao, brutalno iživljavanje nastavio je njegov mlađi brat G.R. Međutim, ni to im nije bilo dovoljno, pa su im se ubrzo pridružila trojica drugara i silovali je jedan po jedan", navode na pomenutoj Instagram stranici i dodaju da je brutalno iživljavanje trajalo sedam sati.

Dan ranije albanski mediji objavili su drugu verziju slučaja pozivajući se na nezvanična saznanja izvora iz policije. "Silovanje devojčice počela su trojica maloletnika u parku jednom naselju u Prištini, a potom je jedan od njih pozvao i svog brata Ekrema R. (26).On se sumnjiči da je tamo otišao svojim automobilom 'pikap'. Sa tog mesta su krenuli ​​na drugu lokaciju gde je Ekrem R. nakon kraćeg vremena navodno zaustavio automobil i silovao maloletnu devojčicu. Posle toga je pozvao i petog osumnjičenog da im se pridruži napastvovanju", naveli su lokalni mediji.

U svakom slučaju sva petorica su uhapšena i određen im je pritvor do mesec dana. Podsetimo, slučaj policiji je prijavila majka nesrećne devojčice. "Majka je izjavila da je devojčica napustila kuću u subotu popodne i da ju je pronašla tek posle ponoći u lošem emotivnom stanju nakon čega joj je dete priznalo šta joj se dogodilo", izveštavali su ranije albanski mediji. 

Policija je uspela da identifikuje i uhapsi petoricu osumnjičenih mladića, i saopštila da i dalje istražuje slučaj seksualnog zlostavljanja u Prištini. Ekrem R. (26) ima kriminalnu prošlost i protiv njega postoji ukupno devet optužnica, među njima su krađe ali i nasilje u porodici. Od 2019. do januara ove godine protiv tog osumnjičenog za silovanje devojčice donete su odluke o kazni, a u nekim slučajevima i propisani postupci protiv njega. U maju 2019. godine je osuđen na godinu dana zatvora i novčanu kaznu od 400 evra za krivično delo krađe. 

Samo četiri meseca kasnije, sud je odbacio optužnicu za krađu u šumi zbog apsolutne zastarelosti predmeta. U decembru 2020. godine isti sud je osumnjičenog proglasio krivim za nasilje u porodici osudivši ga na šest meseci zatvora i novčanu kaznu od 300 evra. U zatvor nije išao jer je kazna bila uslovna. Prema odluci suda rešenje bi se izvršilo samo ako bi osumnjičeni počinio drugo ili slično krivično delo u roku od godinu dana. Samo mesec dana kasnije pokrenut je još jedan postupak protiv tog osumnjičenog za silovanje devojčice. U januaru ove godine pokrenut je još jedan postupak protiv njega zbog krađe, a i u tom slučaju je optužba protiv njega odbačena zbog zastarelosti.

(MONDO/Informer)