Prema prvim informacijama u istrazi talačke situacije koja se desila danas na Karaburmi kada je Stevan J. (26) držao nož pod grlom puna tri sata Slobodanu Trifunoviću (65), Stevan je navodno doživeo nervno rastrojstvo! Izvor koji je upućen u istragu otkrio je za "Blic" da je napadač Stevan J. u jako teškom stanju jer navodno nikoga ne prepoznaje! Dodaje da je napadač takođe danima bio navodno "paranoičan".

"Bio je paranoičan danima. Ni ne prepoznaje čoveka kojeg je uzeo za taoca. Ne prepoznaje nikoga. Sa Slobodanom nije bio u sukobu", otkriva izvor blizak istrazi.

Pogledajte fotografije uhapšenog Stevana J. (26)

Kurir Tv/Printscreen talacka kriza kombo

Da podsetimo, talačka kriza na Paliluli je trajala puna tri sata! Drama se odvijala u ulici Micka Krstića 1. Stevan J. (26) je otmičar i uzeo je kao taoca vlasnika auto mehaničarske radnje Slobodana Trifunovića (65) oko 15.30 časova. Ubrzo je stigla policija, kao i specijalni pregovarački tim. Pregovarač je ubrzo ušao u objekat koji su opkolili pripadnici Interventne jedinice spremni da upadnu ako bude bilo potrebe za tim. Otmičar Stevan J. navodno je upao u automehaničarsku radnju i stavio nož pod grlo vlasniku Slobodanu Trifunoviću. Na lice mesta su stigle obe porodice, i porodica napadača, a i porodica otetog Slobodana Trifunovića.

Slobodan Trifunović (65) koga je kao taoca držao puna tri sata Stevan J. (26), zaplakao je čim ga je policija oslobodila i izvela iz njegove automehaničarske radnje u kojoj je imao nož pod grlom. Ispred ga je sačekala njegova supruga kao i ostatak porodice. Policija je oko 18.30 upala u objekat i uhapsila napadača.

Pogledajte kako je izgledala talačka kriza na Paliluli

Kurir talacka kriza

Potom se ubrzo oglasila i snajka taoca koja je rekla da je napadač Stevan prvobitno želeo sebe da ubode, ali ga je vlasnik Slobodan zaustavio u tome da bi ga potom Stevan uzeo kao svog taoca stavivši mu nož pod grlo.

Hteo je sebe da ubode i Slobodan je hteo da ga zaštiti da ga spreči. Tada je napadač skočio i stavio i jednom i drugom nož pod grlo. Đubre koje ga drži kao taoca je njegova mušterija”, izjavila je snajka Slobodana Trifunovića koja je dodala da je Slobodan šlogiran već sedam godina, ali da ne odustaje i da na sve načina pokušava da živi i da zaradi za život.

Ubrzo je stigla i supruga otetog Slobodana koja je navodno ušla u objekat i počela je i ona da pregovara sa Stevanom da pusti njenog muža Slobodana. Ona je rekla da je nedavno imala veliku porodičnu tragediju i da ne bi mogla da podnese da izgubi i svog supruga Slobodana.

Nadam se da će sve biti dobro i da će izaći živ. Imala sam veliku porodičnu tragediju i troje članove porodice mi je preminulo i ne bi mogla da podnesem da mu se nešto dogodi”, istakla je supruga otetog Slobodana Trifunovića kada je stigla na lice mesta.

Članovi porodice Slobodana Trifunovića navode da znaju mladića i da je često dolazio u Slobodanovu radnju u alkoholisanom stanju. Ističu čak i da je on svakodnevna mušterija.

Mladić koji je i napravio talačku krizu je svakodnevna mušterija. Dolazi tu i često je u alkoholisanom stanju. On je i juče napravio haos. Lomio je svoja kola i niko nije mogao da ga smiri od prisutnih u radnji”, kažu članovi porodice Slobodana Trifunovića.

Pogledajte kako je izgledalo hapšenje otmičara Stevana J. (26)

OKONČANA DRAMA NA KARABURMI: Policija uletela u automehaničarsku radnju i izvela otmičara Kurir televzija

(MONDO/Blic)