Marko Drakula, sin poznatog pankera Nebojše Drakule, frontmena grupe "Direktori", koji je već u pritvoru, označen je naredbom za sprovođenje istrage kao pripadnik vračarske kriminalne grupe. Drakula se, podsetimo, već tereti za pokušaj ubistva Lazara Vukićevića 7. oktora 2019. kada je pod "porše" pokojnog Vukićevića podmetnut eksploziv.

"Drakula se tereti da je pod Vukićevićem automobil postavio ekslozivnu napravu i aktivirao je kada je on bio u blizini. Međutim, Vukićevića je odbacila detonacija i on je prošao sa lakšim povredama. Godinu dana kasnije, klan Veljka Belivuka ubio ga je u kući strave u Ritopeku", podseća sagovonik Kurira.

On dodaje da je za ime Marka Drakule javnost prvi put čula posle hapšenje grupe mladića koja se sumnjičila da je nameravala da u pritvoru Centralnog zatvora otruje cijanidom vođu škaljarskog klana Jovana Vukotića. Sumnjalo se da su oni obučeni u policajce presreli automobil u kom je bila Vukotićeva nevenčana supruga Maša M., koja je bila i očevidac likvidacije vođe škaljaraca u Istanbulu.

Navodno su znali da Maša Vukotiću svakoga dana nosi hranu u pritvor i nameravali su da otrovnu supstancu ubace u hranu, međutim toga dana, ona nije imala obrok. Posumnjala je u "policajce" i prijavila sve policiji. "Međutim, kasnije na prepoznavanju Maša M. nije prepoznala Drakulu i ostale osumnjičene, pa optužnica protiv njih za trovanje Vukotića nije stupila na pravnu snagu i za to im se ne sudi", objašnjava sagovornik.

Podsetimo, Tužilaštvo za organizovani kriminal, pokrenulo je istragu protiv vračarske krupe zbog sumnje da su učestvovali u tri likvidaije i pet pokušaja ubistava od 2019. do 2022. Među osumnjičenima koji su već u pritvoru je i Vlaldimir Kovačević, koji se sumnjiči i da je u junu prošle godine zapalio džip Sonji Lazetić, supruzi bivšeg fudalere Nikole Lazetića. "Takođe, istraga je pokrenuta i protiv Vuka Usrulova, koji je već u pritvoru zbog ubistva Dragana Ilića Čađe, zatim Miloša Raičevića i Filipa Grujića koji su iza rešetaka u Srbiji", objašnjava sagovornik.

(MONDO/Kurir)