Nakon prijave da migranti pucaju jedni na druge na području Horgoša, policija je pretražila teren i privela, do sada, više od 600 osoba. I dalje traje pretraga terena u koju su uključeni specijalci, helikopteri i dronovi.

Na području Horgoša i Subotice do sada je privedeno više od 600 iregularnih migranata koji je će biti prevezeni u izbegličke centre na jugu SrbijeAkcija se odvija i u Beogradu. Policija sklanja migrante sa beogradskih ulica i trgova, zaplenjeno i oružje.

Podsetimo, policija je noćas dobila prijavu da se ulicom kreću migranti i pucaju jedni na druge na području Horgoša. U pretragu terena uključeni su i specijalci, helikopteri i dronovi. U Horgoš je stigao i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Velika akcija policije u Horgošu Mup Srbije

Kako je MUP saopštio, pripadnici udarnih operativnih grupa iz Kikinde i Subotice, kao i ovih policijskih uprava, zajedno sa Žandarmerijom, noćas su odmah po prijavi da se ulicom kreću migranti i pucaju jedni na druge na području Horgoša, započeli sa detaljnom pretragom terena i na licu mesta zatekli šest migranata. Među njima jedan migrant, starosti oko 20 godina, imao je dve prostrelne rane u grudima.

(MONDO)