U ubistvu Strahinje D. (37) iz Brusa, koji je u subotu ubijen u Pnom Penu, glavnom gradu Kambodže, kako se sumnja, učestvovao je njegov dobar prijatelj, nezvanično saznaje Kurir. Prema rečima izvora, Srbin je namamljen da siđe ispred stambenog kompleksa u kom ježiveo u tom gradu.

"U istrazi su ispitani očevici, ali i Dačkovićeva supruga. Očevici su rekli da su videli Srbina kako stoji na ulazu u zgradu sam, a u jednom trenutku mu je prišao automobil, beli 'leksus', iz kog su ispaljena tri hica", kaže izvor. Kako dodaje, jezivu scenu videla je Dačkovićeva supruga, koja je, čuvši hice i gungulu izašla napolje.

"Ona je navodno videla kad je 'leksus' odlazio s mesta zločina, a u njemu je prepoznala državljanina Sjedinjenih Američkih Država s kojim se njen muž družio. Takođe, ona je rekla da je njen muž oko 23 sata došao kući, a da je pola sata kasnije na poziv prijatelja izašao napolje", kaže izvor i dodaje:

"Rekla je da ga je pozvao upravo Amerikanac, kao i da nije u tome videla ništa sumnjivo, jer su bili u dobrim odnosima. U prilog tome govori i to što je Srbin neposredno pre ubistva bio sa Amerikancem u jednom restoranu, čak su se i fotografisali zagrljeni. Šta se u međuvremenu dogodilo još uvek nije razjašnjeno."

Facebook/Screenshot Strahinja Dačković

Ubica, čiji identitet tamošnja policija nije otkrila, pobegao je posle ispaljenih hitaca. "Za osumnjičenim je raspisana poternica", kaže izvor. Inače, Srbin je u Kambodži živeo skoro osam godina, a kada će njegovo telo biti dopremljeno u Srbiju još uvek se ne zna.

(MONDO/Kurir)