Mladić N. D. (31) iz Smedereva uhapšen je zbog sumnje da je prislonio strini nož na grlo i pretio da će pobiti nju i njenu porodicu.

Kako je saopšteno iz Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu postoji osnovana sumnja da je N. D. izvršio krivično delo na štetu svoje strine, ugrozivši njenu sigurnost na taj način što je u alkoholisanom stanju i pod uticajem lekova, ušao u njenu kuću i prislonio joj nož pod grlo, pritom govoreći da će ih sve pobiti, misleći na porodicu svog strica sa kojim je od ranije u zavadi.

Ovaj događaj policiji je prijavila rođena sestra osumnjičenog, a imajući u vidu da se radi o licu koje se u ranijem periodu lečilo od psihijatrijskih bolesti, tužilac je izdao naredbu za veštačenje njegove uračunljivosti koje će obaviti komisija veštaka iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu.

Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, nakon saslušanja, određen je pritvor 31-godišnjem N. D. iz Smedereva zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

(MONDO)