Policija i dalje traga za ubicom, koji je usmrtio dve rođene sestre Jelisavetu (76) i Gordanu Đ (78) u stanu u Ulici Marka Pola na Bežanijskoj kosi, a prema novim detaljima iz istrage sve ukazuje da je u pitanju zločin iz strasti.

Njihova tela nađena su u subotu, a sumnja se da su ubijene za vreme Božićnih praznika. Niko ih nije ni čuo ni video od 8. januara. Prema saznanjima, jedna sestra je nožem izbodena po vratu, dok je druga imala povrede po glavi nanete tupim predmetom.

"Toksikološki nalaz ubijenih sestara je u toku. Na osnovu povreda može se zaključiti da je u pitanju zločin iz strasti. U toku je veštačenje DNK-a tragova, snimak sa kamere, a policija razgovara i sa poznanicima ubijenih sestara", kaže sagovornik blizak istrazi i dodaje da je telo jedne žene nađeno na krevetu prekriveno jastukom, a druge na podu u lokvi krvi.

Da je u pitanju, nezvanično, zločin iz strasti može se zaključiti na osnovu mnogobrojnih povreda koje su uočene na telima sestara. Policija ima saznanja da je jedna od sestara nedavno prodala vikendicu i da je deo novca čuvala u stanu. Međutum, ono što je čudno jeste da premetačine u stanu nije bilo. Sumnja se da je ubica nakon zločina zaljučao stan i otišao. Zločin je u subotu otkrio upravnik zgrade koji je razvalio vrata.

(MONDO/Telegraf)