Advokat Borivoje Borović izjavio je da ne bi branio Uroša Pašajlića koji je osumnjičen da je svoju osmogodišnju ćerku držao zatočenu u kadi u iznajmljenom stanu u Mirijevu u Beogradu

"Ne bih branio Uroša Pašajlića! Ne bih! Ipak imam neke zidove, koje nisam nikad dosad preskočio", izjavio je poznati advokat. Borović je u svojoj dugogodišnjoj karijeri branio brojne kriminalce i okorele ubice ali, prema njegovim rečima, nikad ne bi pristao da brani "oca iz pakla". 

"U ovom slučaju postoji toliko odsustvo moralnosti i velika doza svireposti da je to potpuno nepodnošljivo! Sve najgore osobine nalaze se u tom čoveku, a ne deluje mi da je u ovom slučaju u pitanju duševno bolesna osoba. U ovom slučaju se teško može baviti pravom, osim nekim socijalnim kategorijama, a to je van mog interesovanja", kaže Borović.

Sa stavom Borovića se složio i čuveni advokat Toma Fila. "Ne bih ga branio jer je odvratno to što je uradio! Ja sam osetljiv po pitanju dece, roditelja... Ali, ako bi Advokatska komora odlučila po redosledu da ga branim po službenoj dužnosti, ja bih ga branio. Ali bih ga branio punom svešću i zalaganjem za njegovu dobrobit. Ali da me neko angažuje da ga branim, nikako! Ni finansijski, ni po ubeđenju", istakao je advokat Fila.

Fila je objasnio da advokat ima obavezu da brani klijenta. "Mi ne branimo čoveka već krivično delo. U svojoj praksi samo sam dva puta odbio da branim. Jedan slučaj je bio u Podgorici kada je muškarac ubio i zapalio šestogodišnju devojčicu i čoveka koji je silovao svoju majku", naglašava Fila.

Slučaj koji je potresao Srbiju, i koji se u našoj zemlji ne pamti, otkriven je 24. marta ove godine kad je I. L. (47) došla u policiju i prijavila da je partner pretukao. Tom prilikom je rekla da on u stanu drži svoju ćerku zatvorenu u kupatilu. "Devojčica je živela sama u tom stanu, a on je ponekad dolazio i obilazio. Živela je u kupatilu, zaključana. Ključ je bio sa spoljne strane brave. Kada je otključano, ona je nađena u kadi, obučena. Nije imala vidljive povrede, ali je bila u katastrofalnom stanju. Ceo stan je bio pun smeća", rekao je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Inače, prema navodima medija, ocu koji je lukavo koristio birokratske procepe da bi sakrio ćerkicu od društva, škole i vršnjaka preti do 20 godina robije.

(MONDO/Informer)